Dilluns, 20 de Maig de 2024

La 4a edició de la Incubadora TIC acull deu start-ups

L'objectiu és facilitar l'accés al mercat de les empreses seleccionades

09 de Maig de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, a la presentació de la 4a edició de la Incubadora TIC Sud

    Cedida

La Incubadora TIC i Foodtech de REDESSA arrenca aquesta setmana la seva 4a edició amb deu start-ups seleccionades, de la vintena de projectes que han sol·licitat accedir-hi. Pel que fa als sectors d'activitat, gairebé la meitat dels projectes estan relacionats amb la vertical foodtech o de tecnologies alimentàries, vinculades al Hub Foodtech & Nutrition, el turisme, el sector audiovisual, la salut o el màrqueting i serveis són altres sectors representats.

L'espai empresarial té l'objectiu de continuar donant impuls i facilitar l'accés al mercat a projectes de base tecnològica que puguin tenir impacte al territori, especialment aquells vinculats al sector agroalimentari. En aquests anys, més de 100 start-ups han sol·licitat formar-ne part i d'aquestes, més de 40 han accedit al programa d'incubació. Pel que fa a la darrera edició, les empreses participants han creat deu llocs de treball i han facturat més d'1 MEUR. 

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, "som referents en la incubació de projectes i les dades de facturació i de creació de llocs de treball de la Incubadora posen de manifest l'encert de la posada en marxa d'aquest servei de REDESSA".

Respecte al grau de desenvolupament de les start-ups participants, gairebé la meitat dels, un 40%, tenen el seu producte en fase de comercialització al mercat, un 30% tenen ja un producte mínimament viable, i el 30% restant es troben en un estat incipient on només tenen la idea o una versió beta del projecte.

 

Aposta per noves opcions de finançament i per les habilitats directives

 

En aquesta 4a edició, el programa de la Incubadora TIC i Foodtech aprofundirà especialment en la vessant del pla de vendes i les vendes online, així com en l'acompanyament a la inversió, amb una aposta per la cerca de noves opcions de finançament. El procés d'incubació de projectes té format híbrid i consta de diferents activitats, entre les quals destaquen: una jornada intensiva formativa, mentories personalitzades, seminaris d'habilitats directives, presentacions efectives i la capacitat de transmetre idees, xerrades d'experts en màrqueting, aspectes legals, recaptació de fons, ajuts i inversió pública, entre d'altres i jornades per aconseguir contactes entre participants de totes les edicions. Algunes d'aquestes activitats estaran obertes als professionals dels centres d'empreses que formen part de la Comunitat REDESSA. 

Com a novetat d'enguany, s'ha inclòs una programa d'acceleració per a start-ups d'anteriors edicions, en la qual hi participaran cinc projectes per donar un impuls i potenciar el creixement de l'start-up. A més, per als projectes de la vertical de Foodtech es potenciarà la interacció amb els agents vinculats al Hub Foodtech & Nutrition: les empreses adherides, els centres de recerca  i la Universitat Rovira i Virgili. 

 

Start-up incloses a la iniciativa

 

Dins de l'apartat Foodtech hi ha Hidrotechs: Desenvolupament d'un sistema que facilita i promou l'autocultiu de verdures a casa mitjançant una aplicació de suport que gestiona aspectes com el calendari de cultiu o la petició de llavors. Melius Organics: Suport a les empreses farmacèutiques i agroquímiques per desenvolupar nous principis actius, reduint el cost i el temps de desenvolupament. NextReef Ecosystems: Solucions per a fomentar la protecció, la recuperació i la regeneració de la biodiversitat marina de manera natural. Investigació de noves tecnologies agroalimentàries per al cultiu d'espècies destinades al consum animal i/o humà. Planet Biotech: Desenvolupament i comercialització de productes per a l'agricultura sostenible, dissenyats per a mitigar els efectes del canvi climàtic accelerat.

Formen part de la Incubadora TIC EO! Easy Ordering: Software TPV basat en el núvol i tecnologia NFC, amb funcionalitat d'Order & Pay que optimitza el servei en el sector de l'hostaleria. Relaya: Sistema innovador de cartes digitals que transforma l'experiència dels usuaris d'hotels, restaurants i cafeteries. Good Projects i Music and views: Productora audiovisual que impulsa la plataforma de música Music and Views. Salou TV: Solució tecnològica basada en la TV convencional per poder fer TV en streaming a escala de creadors de continguts o empreses. Neuroresolving: Desenvolupament d'un tractament innovador per a lesions i malalties del sistema nerviós central. Jointure: Plataforma digital que automatitza els processos per a fer col·laboracions entre marques.

La 4a edició de la Incubadora TIC finalitzarà al mes d'octubre amb el Demo Day, durant el qual, les start-ups presentaran el seu projecte a potencials inversors i socis comercials

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges