Dijous, 16 de Maig de 2024

La Fundació Repsol presenta eworld, un programa educatiu digital sobre energia i canvi climàtic

27 de Maig de 2020, per Redacció
  • El projecte educatiu s'adreça a joves de secundària d'arreu

    Cedida

La Fundació Repsol posa en marxa el projecte eWorld, una iniciativa educativa digital pensada per a estudiants de secundària, que permet als professors treballar a l'aula els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), a través de continguts sobre energia i canvi climàtic. Els seus continguts estan adaptats a el currículum escolar i ofereix diferents materials descarregables i recursos per a alumnes i docents. El programa ofereix als professors un format dinàmic i interactiu per abordar aspectes clau per al futur com els reptes de l'energia, les diferències entre canvi climàtic i qualitat de l'aire o la mobilitat sostenible.

S'estructura en cinc capítols (energia; canvi climàtic i qualitat de l'aire; mobilitat sostenible; disseny d'un model energètic a través d'un simulador i reflexió final), que el professor podrà treballar des de diferents assignatures de ciències, com Física i Química, Tecnologia , Biologia i Geografia, de manera flexible i independent en funció de les necessitats de l'aula.

eWorld és una iniciativa de 'blended learning' o aprenentatge mixt, que combina continguts i activitats digitals amb dinàmiques de grup a l'aula, permetent als joves posar en pràctica habilitats de creativitat, comunicació i treball en equip, competències clau per al segle XXI. En el disseny d'el projecte han col·laborat experts en educació, com Chema Lázaro i Javier Espinosa, ambdós Premi nacional d'Educació, i Joan Núñez, pedagog especialitzat en innovació educativa, de manera que s'han introduït les últimes tendències en metodologies educatives, com l'aprenentatge col·laboratiu o per projectes i les dinàmiques basades en el joc.

Així mateix, els continguts han estat desenvolupats amb la col·laboració dels professionals experts de Repsol en l'àmbit d'energia, innovació i sostenibilitat. Una altra de les novetats d'el projecte és que introdueix una narrativa immersiva, en què els alumnes es converteixen en protagonistes. Les activitats estan guiades per Álex, una jove estudiant universitària que requereix de la col·laboració dels alumnes per complir una sèrie de reptes relacionats amb dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'Organització de les Nacions Unides en el marc de l'Agenda 2030: energia assequible (ODS7) i Acció pel clima (ODS13). A la fi de el programa, els participants han d'exposar les seves conclusions i elaborar un manifest en grup, contribuint a impulsar el seu esperit crític i fent-los partícips dels desafiaments de futur.

El programa ja està disponible a través de la pàgina www.fundacionrepsol.com i properament també a la plataforma de col·laboració Teams de Microsoft. La inscripció està oberta a tots els centres d'educació secundària, i és completament gratuïta. Durant el desenvolupament de el programa, tots els participants compten amb el suport d'una assessoria pedagògica. Projecte eWorld ja ha estat provat per més de 50 col·legis innovadors de l'estat.

Aquest projecte s'emmarca en l'estratègia de Fundació Repsol "centrada en transició energètica i societat, i respon al seu compromís amb l'educació com a eina fonamental per afrontar els reptes de futur en l'àmbit de l'energia i el canvi climàtic", s'ha assenyalat des de la companyia. Una de les seves principals línies d'actuació "és la de promoure el coneixement rigorós al voltant de la transició energètica", s'ha afegit. Per "sensibilitzar els més joves i apropar a les aules conceptes clau sobre els reptes de l'energia i el canvi climàtic", Fundació Repsol està reforçant el seu programa educatiu a través d'una plataforma digital que es combina amb un altre tipus d'activitats en les aules com Energia amb consciència o els tallers de Aprendenergía, s'ha detallat.

En aquest context, la Fundació Repsol manté un acord estratègic amb Microsoft, amb l'objectiu de promoure la innovació educativa i incentivar l'ús de noves tecnologies. En el marc d'aquesta col·laboració, s'està integrant el Projecte eWorld a la plataforma educativa Teams, que està implementada en 156 països i a l'estat ja la fan servir més de 3.400 centres educatius. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges