Dimarts, 14 de Maig de 2024

Vermut al matí i vi a la tarda

La fira Reus Viu el Vi incorpora una Mostra del Vermut per 'promocionar' la tradicional beguda

03 de Juny de 2018, per Alba Cartanyà
  • La fira Reus Viu el Vi, a la plaça de la Llibertat

    Alba Cartanyà

  • La fira Reus Viu el Vi, a la plaça Llibertat

    Alba Cartanyà

  • Assistents a la fira Reus Viu el Vi

    Alba Cartanyà

  • Assistents a la fira contemplen ampolles de vi

    Alba Cartanyà

  • La fira Reus Viu el Vi, a la plaça de la Llibertat

    Alba Cartanyà

  • La fira Reus Viu el Vi celebrada a la plaça de la Llibertat

    Alba Cartanyà

  • La fira Reus Viu el Vi celebrada a la plaça de la Llibertat

    Alba Cartanyà

  • Gent degustant vins a la fira Reus Viu el Vi

    Alba Cartanyà

  • La fira Reus Viu el Vi celebrada a la plaça de la Llibertat

    Alba Cartanyà

Un sol radiant ha acompanyat la Mostra del Vermut en el seu primer matí d'obertura a la fira Reus Viu el Vi. Els deu cellers de vermut, vuit locals i dues convidats, s'han concentrat en un espai, des d'on neix tota la vida que omple la plaça de la Llibertat. Les parades tancades han esperat pacients el seu torn.

La fira Reus Viu el Vi d'enguany incorpora una novetat important: la primera Mostra del Vermut. "L'objectiu és promocionar aquesta beguda típica de la ciutat aprofitant la fira Reus Viu el Vi", explica la coordinadora de la fira, Anna Comí. També comenta que, per tal de donar-li protagonisme i, alhora, per no "crear debilitats" a cap dels dos productes, s'ha optat per oferir la Mostra del Vermut exclusivament al matí i després, a la tarda, sumar-hi el tast de vins. És a dir, que la Mostra de Vermut se celebra dissabte i diumenge de les 12 del migdia a dos quarts de 3 de la tarda, aproximadament i, a la tarda, la Mostra s'integra dins de l'activitat pròpia de Reus Viu el Vi.

"El vermut és la beguda típica de mig matí, en canvi, el vi es pot veure també a la tarda-nit", argumenta Comí i afegeix que "la idea és aprofitar la sinergia del vermut i del vi per atraure gent a la plaça". I així ha estat. Centenars de persones han passejat intermitentment durant tot el matí i migdia, fent cua per degustar les diferents varietats de vermut i gaudir d'un bon acompanyament de patates i olives. La localització és idònia, ja que, tal com comenta Comí, "és un espai molt ample" que permet que "mitja plaça estigui plena però de manera relaxada i no pas estressant".

Per la seva banda, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, comenta que l'objectiu de l'esdeveniment és doble: "Donar a conèixer les diferents marques del territori i oferir oci als ciutadans". Pellicer remarca l'impacte positiu de la Fira, ja que es "promociona la ciutat i, el que és més important, la projecta amb una capitalitat en l'àmbit de la viticultura". En aquest sentit, Anna Comí afegeix que la visibilitat és "local, estatal i internacional" i que, per tant, és una "bona manera de reivindicar la marca Reus".

Al voltant dels estands de vermut, diverses bótes amb la funció de taules han aplegat famílies, parelles i amics, tot i la xafogor d'un dia totalment estiuenc. "Aquesta festa està molt bé per posar-se moreno", comenta rient un assistent. També assegura que és una "bona oportunitat per conèixer marques noves, ja que sovint es cau en la rutina de consumir les que estan més comercialment implantades". Un parell de joves estudiants de Tarragona confessen que és la primera vegada que venen i que, inicialment, no tenien pensat tornar però que els ha agradat tant que diumenge repetiran. Destaquen "la varietat, el preu assequible i la bona música". Una veïna de Reus indica que "també és un punt de trobada amb persones que potser d'altra manera no veuries".

A la tarda, vi

Pel que fa a els altres protagonistes de la jornada, els celleristes, aquests han obert les seves parades a partir de les 6 de la tarda. Es mostren positius amb les previsions d'enguany i coincideixen en què la incorporació del vermut és una bona iniciativa. Una de les treballadores del celler Mas de les Vinyes, present al certamen, comenta que "a diferència d'altres anys" ha vist gent amb "coneixement sobre el vi", també entre els visitants més joves. En aquesta línia, la denominació d'orígen convidada d'enguany, la D.O Penedès, comenta que "el públic, en general, no només ve a omplir la copa sinó que també es mostra curiós i s'interessa per aprendre". Des del Celler BalmaPrat, una petita empresa que participa per primera vegada a la fira, destaquen el bon ambient i observen que es tracta d'una trobada dedicada al públic general i no tant als professionals. La defineixen com a molt "casolana" i "relaxada" i conclouen que el seu objectiu és fer gaudir els visitants. Asseguren que per a ells també és una oportunitat "de donar-se a conèixer" i esperen que això es tradueixi en un augment de vendes, "encara que sigui mínim".

Cap a mitja tarda la plaça de la Llibertat s'ha anat omplint progressivament. Amb la presència d'un sol molt més relaxat, les veus que omplen la plaça –acompanyades per la música d'un discjòquei- destil·len ganes de passar-s'ho bé, tot descobrint els vins i vermuts del nostre territori. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

fira del vi, reusdigital.cat, reus diari digital
fira del vi, reusdigital.cat, reus diari digital
fira del vi, reusdigital.cat, reus diari digital
fira del vi, reusdigital.cat, reus diari digital
fira del vi, reusdigital.cat, reus diari digital
fira del vi, reusdigital.cat, reus diari digital
fira del vi, reusdigital.cat, reus diari digital
fira del vi, reusdigital.cat, reus diari digital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges