Cookie control
Dissabte, 11 de Juliol de 2020

El nou Carnet Jove de Cambrils vol potenciar el comerç local

L’alcaldessa de Cambrils i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut han donat a conèixer els detalls d'aquesta iniciativa

30 d'Octubre de 2018, per Redacció
  • Imatge de l'acte de presentació del carnet.

    Cedida

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Cesc Poch, han presentat aquest matí en roda de premsa l’inici de l’expedició del nou Carnet Jove de Cambrils i els resultats de la campanya inicial de captació de nous col·laboradors al municipi, en la seva fase de prova pilot. Ho han fet acompanyats de la coordinadora territorial de Joventut a Tarragona, Carmina Blay; del regidor de Joventut de Cambrils, Eduard Pellicer; i del director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona, Alexis Gómez, entre d’altres.

Amb la posada en marxa del nou projecte impulsat per l’ACJ des de principis de juny, un total de set ajuntaments catalans han endegat una campanya de captació de nous avantatges i descomptes entre els comerços i empreses locals, i ara s’iniciarà la promoció del Carnet Jove entre el jovent del municipi. L’objectiu de la iniciativa és la d’oferir una bona oferta d’avantatges de qualitat i proximitat per als joves, i la de potenciar-ne l’ús en el dia a dia, especialment en aquells comerços i establiments locals que permetin un arrelament al municipi i un vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove de Cambrils d’aquest matí marca el punt de partida per expedir els nous carnets, que inclouran el logotip de cadascun dels ajuntaments participants, mentre que la resta del plàstic mantindrà la mateixa estètica que el Carnet Jove d’abast nacional.

D’aquesta manera, els joves de Cambrils que des d’avui decideixin de fer-se nous titulars del Carnet Jove ja ho poden fer tot acudint a una de les oficines de CaixaBank del municipi, on rebran el nou plàstic. Per acreditar que resideixen a la població, ho podran fer mostrant el seu DNI, el certificat d’empadronament o bé algun altre document que constati el seu lloc de residència.

Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin. Així mateix, properament disposaran de la nova imatge del Carnet Jove de Cambrils al Carnet Jove Virtual que inclou l’aplicació mòbil del Carnet Jove.

La presentació d’avui també ha servit de tret de sortida a la campanya de comunicació local per tal de potenciar que més joves es facin el nou Carnet Jove Municipal. En aquest sentit, des de l’ajuntament es farà difusió de la iniciativa a través de les xarxes socials, de publicitat als mitjans de comunicació i de la distribució de díptics i pòsters als equipaments culturals i esportius del municipi. Així mateix, l’ajuntament enviarà una carta personalitzada a tots els joves del municipi per tal d’informar-los de la iniciativa.

L’objectiu, tal com ha explicat el director general de l’ACJ, Cesc Poch, és que el nou Carnet Jove de Cambrils connecti el Carnet Jove, popularment conegut, amb el món local, i especialment amb el comerç i serveis de proximitat. “Amb aquest nou projecte volem fer una aposta decidida per convertir el Carnet Jove en una eina encara més útil pel dia a dia dels joves als seus municipis. I de retruc, posar un granet de sorra per a fomentar l’arrelament dels joves als seus llocs de residència”, ha afegit Poch.

De la seva banda, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que el nou carnet jove servirà per acostar les persones joves als comerços de Cambrils i potenciar-ne l’ús en el dia a dia. “L’objectiu és promocionar els establiments locals, oferir avantatges de proximitat a les persones joves, i aconseguir que s’acostumin a utilitzar les botigues i serveis que tenen al costat de casa”, ha afirmat l’alcaldessa.

Ja s'ofereixen un total de 86 avantatges locals a Cambrils

Com a resultat de la primera campanya de captació del Carnet Jove Municipal iniciada el juny, el nombre d’avantatges que s’ofereixen a Cambrils a partir d’avui és d’un total de 86. Això implica que quasi s’ha triplicat l’oferta d’avantatges en relació als que s’oferien abans de l’estiu, fet que millora l’oferta i usabilitat del carnet pels seus titulars. Es tracta, de totes maneres, d’una xifra inicial que anirà augmentant a mesura que avanci la campanya anual de captació que seguirà duent a terme l’ajuntament amb la supervisió de l’ACJ.

D’aquesta manera, els 2.481 titulars del Carnet Jove d’entre 12 i 30 anys que resideixen a Cambrils, així com també els prop de 550.000 joves catalans i els sis milions d’europeus que disposen del carnet, tenen accés des d’avui a tots aquests avantatges i descomptes en el comerç i serveis locals de la població. 

Entre els nous avantatges que s’han aconseguit captar de manera provisional durant aquesta fase inicial, dels quals ja podran gaudir des d’avui mateix els titulars del Carnet Jove, destaquen els descomptes i avantatges vinculats a l’ús del carnet en el dia a dia: perruqueria, odontologia, òptica, herbolari, joieria, formació, alimentació, estètica, pintura, calçat, ferreteria o esport.

A més a més, l’Ajuntament de Cambrils manté per aquest 2018 els avantatges en diferents serveis municipals, com són els descomptes en els museus i activitats esportives dels departaments d’Esports i Cultura de l’ajuntament. Així mateix, el consistori estudia l’ampliació d’avantatges a d’altres serveis municipals.

Segons ha destacat el director general de l’ACJ, Cesc Poch, l’aposta per incrementar el nombre de descomptes locals del Carnet Jove també respon a la demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del Carnet.

El regidor de Joventut, Eduard Pellicer, s’ha mostrat satisfet de la resposta dels establiments de Cambrils i ha animat als que encara no ho han fet a sumar-se a la iniciativa. “Estem molt contents de ser un dels set primers municipis a implantar el Carnet Jove Municipal perquè és una oportunitat per crear vincles amb el comerç local i per fomentar l’arrelament al municipi”, ha afirmat.

Una de les maneres per promocionar el Carnet Jove als comerços locals és la col·locació d’un distintiu a l’entrada de l’establiment, una mesura que ja podran dur a terme les noves empreses i serveis adherits aquests mesos. Aquesta actuació es complementa amb d’altres accions paral·leles, com són la millora de l’eina de geolocalització de l’APP del Carnet Jove amb una mirada local, per tal de prioritzar els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facin ús del servei.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics