Dimarts, 30 d'Abril de 2024

Jordi Bertran, número 2 de la llista de Junts a la demarcació tarragonina

El gestor cultural tarragoní destaca que ha fet el pas 'per contribuir a la recuperació de l’ambició nacional'

04 d'Abril de 2024, per Reusdigital.cat
  • Jordi Bertran és llicenciat en Filologia Catalana, gestor cultural i professor associat de la URV

    Cedida

Jordi Bertran Luengo serà el número 2 de la llista de Junts+ Puigdemont per Catalunya, a la demarcació de Tarragona en les eleccions del 12-M, que encapçala Mònica Sales. Les candidatures a les quatre circumscripcions s’aprovaran aquest dissabte en el Consell Nacional de Junts que tindrà lloc a Elna, a la Catalunya Nord, i acte seguit es presentaran en un acte públic amb el president Carles Puigdemont. 

Jordi Bertran destaca que ha fet el pas "per contribuir a la recuperació de l’ambició nacional" i afegeix: "Amb tota la humilitat penso que puc aportar els meus coneixements sobre el món cultural, al qual m’he dedicat 39 anys com a tècnic des de diferents administracions i diverses responsabilitats, mai he militat en cap partit polític però estic compromès amb la lluita per la independència, amb la llengua i la identitat catalana". Bertan conclou: "M’ha seduït la idea d’obertura del president Puigdemont d’anar més enllà de l’espai de Junts per sumar gent de diverses sensibilitats i també que vulgui situar la cultura en un lloc central del seu projecte en el sentit més ampli". 

 

Jordi Bertran Luengo (Tarragona, 1966)

 

Llicenciat en Filologia Catalana, gestor cultural i professor associat de la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona, on imparteix patrimoni al Màster Erasmus Mundus en Innovació en Enoturisme. 

Ha treballat en gestió cultural a l’administració pública des de 1985 a Tarragona, Manresa, Vilanova i la Geltrú, i Valls. Fins a 2009 ho feu a l’Ajuntament de Tarragona en espectacles, festes i associacionisme. De 2009 a 2014 exercí com a gerent de la Fundació Fira Mediterrània de Manresa, de la qual havia estat director artístic entre 2001 i 2005. Entre 2008 i 2011 dirigí artísticament el Festival Internacional de Música Tradicional i Popular de Vilanova i la Geltrú. També ha estat director de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls 2011 i 2022. Conduí la creació del Museu Casteller de Catalunya a Valls, i el 2023 retornà a Cultura de l’Ajuntament de Tarragona.

Ha compaginat l’activitat professional amb l’àmbit associatiu que viu des de jove, havent-se implicat en la recuperació de diferents elements festius. Per exemple, forma part dels Portants de l’Aigua de Sant Magí a Tarragona, coopera com a cap de plaça de la Diada de Sant Fèlix amb els Administradors de Vilafranca del Penedès, i és casteller honorífic dels Castellers de Vilafranca i de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Des de 1984 ha publicat una cinquantena d’assaigs, obres i capítols sobre la festa, el patrimoni immaterial i la gestió cultural, i quatre contes per a infants. Ha cooperat amb diferents mitjans de comunicació, i ara ho fa a la revista Fiestacultura i setmanalment al Diari de Tarragona. 

Es dona la circumstància que aquest divendres, 5 d’abril, defensa la seva Tesi Doctoral sobre la teatralitat de la festa de Santa Tecla a la URV.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics