Dijous, 30 de Maig de 2024

La venda de tests d’antígens sense recepta, des de farmàcies de Reus i Tarragona

22 de Juliol de 2021, per
  • Venda de tests d'antígens d'autodiagnòstic en una farmàcia

    Europa Press

Aquest dijous les farmàcies catalanes han començat a dispensar tests d’antígens, coincidint amb l’entrada en vigor de la regulació de la venda d’aquests productes d’autodiagnòstic de la covid-19 sense recepta mèdica. La titular de la farmàcia Andreu-Deltebre al barri tarragoní de la Granja, Dolors Andreu, afirmava aquest migdia a Tots21 haver-ne venut "un total de sis. Cinc a gent jove, conscients del risc que corrien perquè amics del seu entorn han donat positiu, i la restant a un pare que s’ha trobat com un dels seus fills era contacte estret d’una persona infectada. De fet, fa una setmana un pare va estar infectat tot i haver completat la pauta completa de vacunació fa prop d’un mes".


Davant de la forta demanda de gent "que ja feia dies que ens venia a preguntar si en teníem, al final hem adquirit un total de 50 tests que venem a un preu de 9 euros". Per la seva banda, el titular de la farmàcia Prim de Reus, Eduard Roig, també s’ha fet amb mig centenar de tests que posa a la venda a 7 euros (la forquilla recomenada des de les entitats col·legials és d’entre 7 i 10 euros perquè el decret del govern central no regula els preus). "Al capdavall no ens hi hem de guanyar la vida amb això. I com no hi ha IVA ja fem el marge comercial. En el que portem de dia (afegia Roig) hem tingut una quinzena de clients, que barreja un perfil de gent jove amb dubtes després de sortir per la nit i gent de més edat que ha tingut un cas proper però no pot anar a fer-se una prova perquè teòricament no és un contacte estret".

La Dolors atèn una població d’entre 2.000 i 2.500 persones, mentre que la de l’Eduard és més fluctuant per trobar-se al centre de la capital del Baix Camp. En tot cas, i malgrat les diferències tant l’un com altre destaquen la seva condició de "primers professionals sanitaris que es pot trobar una persona, a més a peu de carrer i sense necessitat de cita prèvia", com explica Andreu.

Per això emfatitzar el fet que la dispensació "és activa. És a dir, nosaltres preguntem a les persones que venen a la farmàcia si són contactes estrets, els advertim que un test d’aquestes característiques (via fosses nassals) no és eficient fins al quart dia d’una hipotètica infecció i els ajudem a reaccionar en el cas que sorti positiu o negatiu. En el primer cas s’ha de trucar al CAP perquè el gestor covid faci un seguiment dels contactes estrets i per fer-se una PCR que confirmi el resultat, i en el segon és important deixar clar que aquest test és una radiografia del moment. A l’endemà tot pot haver canviat".

"Heu de tenir present que també expliquem les instruccions dels tests als clients", comentava Roig, que prèviament al dia d’avui ja havia "tingut preguntes de si en tenia, sol·licitacions per a reservar-ne i n’havia venut també amb recepta. He tornat a fer una nova demanda, encara que suposo que amb el pas del temps no hi haurà una llau sinó que s’acabarà normalitzant com a diferents països d’Europa".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges