Unes 350 persones van participar diumenge passat, 11 de gener, a l’onzena Festa de l’Oli de Vandellòs, segons ha explicat la Cooperativa Agrícola de Vandellòs, que va organitzar aquesta jornada gastronòmica amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i l’Associació de Jubilats de Vandellòs.
Entre aquestes persones, hi havia l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, i diversos regidors del consistori; el president de la Cooperativa Agrícola de Vandellòs, Agustí Margalef; i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural a Tarragona de la Generalitat de Catalunya, Anton Ballvé. Tots els participants van poder gaudir d’un esmorzar popular on, a més de tastar l’oli nou de la Cooperativa, van menjar pa torrat, llonganissa, cansalada, arengada, avellanes torrades, mandarines; i beure vi negre i aigua.
Després de l’esmorzar, hi va haver una tirada oberta de bitlles i com a novetat, una ballada de sardanes, que va tenir lloc a l’interior de les instal·lacions de la Cooperativa, per evitar el fred i el vent. Així mateix, els interessats a comprar oli a l’Agrobotiga ho van poder fer de les 9 a les 13 hores.
A més, en el marc de la festa, una cinquantena de persones, van prendre part en la jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació de l’Oli, més conegut com a ‘Molí de Vandellòs’, que va oferir Turisme de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors. En aquesta campanya s’han recollit més de 150.000 kg (arbequines i de reguer) i s’han produït 25.000 litres d’oli. La Cooperativa Agrícola de Vandellòs disposa d’uns 7.000 litres per vendre.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics