Diumenge, 27 de Maig de 2018

Mercè Dalmau reconeix haver cobrat irregularment del Consell Comarcal del Baix Camp

Assegura que quan es va adonar de la situació, l'ha corregida, i es nega a dimitir

17 de Febrer de 2017, per Enrique Canovaca
  • Mercè Dalmau ha comparegut al Consell Comarcal del Baix Camp

    Enrique Canovaca

La portaveu del PDeCat al Consell Comarcal del Baix Camp, Mercè Dalmau, ha cobrat irregularment d'aquesta institució des del juliol del 2015. Així ho ha reconegut la mateixa consellera en una roda de premsa, convocada d'urgència per aquest divendres al migdia i després que la CUP aixequés la llebre amb una convocatòria sobre el mateix tema, pel dilluns vinent. Segons ha explicat Dalmau, "no era conscient d'estar cometent cap irregularitat i quan me'n vaig adonar, he fet les gestions oportunes". Va ser una pregunta de la CUP, en el plenari del desembre la que va fer dubtar a la portaveu del PDeCat que estava cobrant 9.000 euros bruts anuals de forma incorrecta.

Des d'un punt de vista jurídic, el problema rau en el fet que Dalmau té una dedicació exclusiva a l'Ajuntament de Cambrils, on forma part del govern, i per tant, no pot tenir una altra dedicació parcial en una segona institució pública. Fins ara, cobrava el 100% del consistori i un 12% més del Consell Comarcal del Baix Camp. Per fer-ho legal, els consellers que tenen dedicació exclusiva en els seus ajuntaments han de percebre les retribucions per assistències.

Davant d'aquesta situació, el plenari del dimarts vinent de l'òrgan supramunicipal aprovarà un canvi del règim retributiu de Dalmau i la consellera s'ha compromès a tornar la diferència entre el que ha cobrat irregularment i el que hauria d'haver rebut en concepte de dietes. "Em comprometo a retornar els diners amb els interessos legals. Prefereixo explicar les coses com són i ja sabeu que sempre he donat la cara amb totes les decisions que he pres", ha manifestat Dalmau.

"Demano excuses a tothom que s'hagi pogut sentir perjudicat i em sap greu", ha continuat la portaveu del PDeCAT, qui ha dit "assumir" la seva responsabilitat. Preguntada com pot ser que no s'adonés d'aquesta situació fins que no va preguntar la CUP, Dalmau ha dit que "en l'anterior mandat estava amb el règim d'assistències i sabia que la legislació et marca un límit que jo no excedia. No em vaig adonar i no hi hagut cap malícia".

'No penso dimitir'

La CUP demanarà la dimissió de Dalmau en una roda de premsa, convocada pel dilluns vinent, a dos quarts de 12 del migdia, un fet al qual es nega la consellera. "Tenen tot el dret a demanar el que vulguin, però des del minut zero que he detectat el problema m'he posat a arreglar-lo", ha dit Dalmau, qui davant d'una possible denúncia dels cupaires no s'ha estat de criticar-los: "advoquen per la desobediència del sistema i després l'utilitzen per embrutar als altres".

Amb tot, Dalmau també ha subratllat l'actitud del portaveu de la CUP al Consell Comarcal del Baix Camp, Pere Campiñez: "A la Junta de Portaveus va passar el tema i quan es va acabar li vaig demanar de parlar amb ell per explicar-li bé. Em va dir que no, que tenia molta pressa. És molt fàcil embrutar", ha conclòs la portaveu del PDeCAT.

COMENTARIS (4)

Comentaris

Ajo-arriero  19 de Febrer de 2017

Quien nos roba???

Esa es la pregunta. Dineros que no saben, no se dan cuenta, no entienden... Mecachis diez, son todos unos sinvergüenzas. Si la ley se aplicase por un igual para todos, otro gallo nos cantaría... No dimite, claro, menudo chollo, pues un sueldo como el que tiene sin pegar golpe, menudo chollo. Patético, y sobre todo el comentario primero.

Juan Antonio Carricondo Oyonate  17 de Febrer de 2017

Això és moral?

Si està demostrat i reconeix que sabia que no podia cobrar més i aquells que donaven el vist i plau: que pleguin tots i abonin amb interessos els imports indeguts.Potser seria la única manera d'acabar amb els desgavells comptables. Menys mal que no ha dit: jo no ho sabia, ho vaig fer per amor!

Juan  17 de Febrer de 2017

Dimison inmediata

Supongo que el señor presidente del Consell Comarcal del Baix Camp fulminara de inmediato a la señora en cuestión y investigara quien mas ha cobrado irregularmente, no me creo que esta señora sea la única en esto del cobro irregularmente

Antonio Zaragoza Mercade  17 de Febrer de 2017

AIXI M'HA AGRADA

Merce Dalmau, no ting la satisfaccio de coneixat pero la treva decicisó es tot un exemple poer aquesta "muralla" que ens envolta. Per mi es tot un exxemple que molts tindreien que imitar.Mirat a escala comarcal, pero si mirem a escala Nacional (España incluida) seria de admirar a tots els "·aspiradors" de dietas i altres "gaitas", que estan aixugant les nostres economies, fesin el mateix.Esta clar, es demanar imposibles.Be com et deia, es de admirar la teva valenta decisió.Andavant.