La propera temporada hi haurà derbi territorial a Segona Divisió A, entre el Nàstic i el CF Reus

11 de Juny de 2016, per Josep Cartanyà/ Infocamp
  • El Nàstic continuarà a Segona Divisió A la temporada que ve

M. Àngels Bladé

El Gimnàstic necessitava més que mai el suport de l’afició grana per intimidar l’Osasuna i poder remuntar el 3 a 1 del partit d’anada a Pamplona d’aquesta semifinal del play-off d’ascens a Primera Divisió. De fet, el públic del Nou Estadi s’ha comportat com el jugador número 12 del partit, però els jugadors de Vicente Moreno no han estat a l’alçada del que han demostrat aquesta temporada.

Al primer minut de joc, l’Osasuna ha intentat sorprendre amb una acció d’atac matinera que ha acabat amb una pilota rematada per R.Torres que ha topat amb el cos de Reina. Però al minut 7’, el lateral Gerard ha protagonitzat la millor internada grana del partit per la banda dreta i la seva centrada dins l’àrea petita ha estat rematada providencialment per Naranjo, que ha fet pujar el primer gol al marcador (1-0). El Nàstic havia obert la llauna i les sensacions eren bones.

L’Osasuna, però mirat de controlar el partit durant els següents minuts. Al minut 21, l’equip navarrès serveix una falta a la frontal de l’àrea gran, que ha rematat Kenan Kodro de cap al travesser. La jugada ha acabat sent un avís per a navegants ja que ha estat invalidada per fora de joc. Al Nàstic li ha costat aparèixer en atacat durant el primer temps. I l’Osasuna, cada cop més còmode, ha aprofitat el llançament d’una falta, al minut 31’, des de l’esquerra de la frontal, que ha rematat amb encert el jove David García per establir el gol de l’empat (1-1). La millor aproximació dels tarragonins, després del gol, no ha arribat fins al minut 42. Ha estat una rematada d’Àlex de Groot, que ha sortit desviada.

A la represa, els dos equips han buscat de seguida l’àrea contrària, però el més encertat ha estat l’Osasuna, que al minut 54, ha trenat una bona triangulació a l’àrea local, que ha materialitzat M.Flaño amb una diana imparable (1-2). Els navarresos acabaven de frustar les possibilitats realistes de remuntada.

Després d’aquest gerro d’aigua freda, Vicente Moreno ha mogut la banqueta per donar més profunditat, amb l’entrada de Muñiz i Assoubre, però l’equip continuava espès i sense idees ofensives. I al minut 75, l’Osasuna encara ha fet més sang a la ferida. L’origen del tercer gol ha tornat a ser un servei de falta des de l’atac navarrès. Naranjo, en tasques defensives, ha fet un rebuig defectuós que el davanter Merino ha aprofitat per fer el tercer i sentenciar el partit (1-3).I al minut 79, Muñiz ha maquillat el marcador amb el segon gol grana (2-3).

La majoria de l’afició grana ha passat per alt l’eliminació d’avui i ha animat durant els minuts finals amb crits de suport com “fins al final, força Gimnàstic”, i han acompanyat als seus jugadors fins al final. D’aquesta manera, el Nàstic acomiada una temporada brillant a la categoria de plata però amb la mal regust de boca que en el play off s’hagués pogut fer alguna cosa.

Fitxa tècnica

Club Gimnàstic de Tarragona: Reina, Gerard, Mossa, Xavi Molina, A.de Groot (De la Espada, 70’), Lobato (Assoubre,51’), Suzuki, Tejera, Madinda (Muñiz, 61’), Emaná i Naranjo.

Club Atlético Osasuna: Nauzet, J.Flaño, Tano, M.Flaño, David García, Oier (Unai García, 60’), Merino, Torres, Manuel S., Kenan (Nino, 69’) i De las Cuevas (Maikel, 63’).

Gols: 1-0, J.Naranjo (7’); 1-1, David García (31’); 1-2, M.Flaño (54’); 1-3, Merino (75’) i 2-3, J.Muñiz (79’).

Àrbitre: Adrián Cordero Vega (Col·legi càntabre).

Nou Estadi: 12.906 espectadors.