Dimarts, 07 de Maig de 2024

El Reus Deportiu femení aconsegueix els primers punts del curs a l'OK Lliga

Les roig-i-negres s'han desfet del Liceo de la Corunya, un rival directe per a la permanència (3-0)

13 de Gener de 2019, per Joan Gomis
  • Joan Gomis

• Les roig-i-negres celebren la primera victòria de la temporada

• El Reus festeja un dels tres gols anotats aquest diumenge el migdia

El Reus Deportiu d'hoquei patins femení ja somriu. Les roig-i-negres han aconseguit aquest diumenge el migdia la primera victòria del curs davant el Liceo de la Corunya (3-0) després de dotze enfrontaments disputats. Les roig-i-negres d'aquesta forma surten de la cua de la taula en detriment de les gallegues. De forma momentània les reusenques se situen a la dotzena plaça amb 3 punts. Tot i que les patinadores dirigides per Javi Sama van disputar ahir dissabte el partit pendent de l'onzena jornada amb derrota contra l'Alcorcón (1-3), el desgast físic no ha passat factura i han pogut celebrar davant l'afició un vital triomf que pot marcar un punt d'inflexió amb la vista posada a la permanència.

Avantatge determinant

Les roig-i-negres han iniciat el matx amb insistència, s'han bolcat en atac i ben aviat han posat a prova a la portera visitant. D'altra banda, amb un bon treball defensiu han concedit molt poques ocasions al Liceo. L'asturiana Alba Garrote ha trobat el premi al minut quinze després d'uns quants intents. Ha estat després d'un ràpid contracop ben finalitzat des del vèrtex de l'àrea esquerra. Les de la Corunya s'han defensat amb dents i ungles, amb un pèl d'agressivitat transformada en faltes. I d'aquesta forma les de color verd han provocat la desena falta quan faltaven 6 minuts pel desenllaç del primer període. Però la golejadora Garrote no ha estat encertada amb un llançament directe. Un minut més tard, Iria Guillem ha provocat una pena màxima i aquesta vegada la bola sí que ha acabat al fons de la xarxa amb un sec tir de Míriam de la Fuente. Amb el 2-0 les protagonistes han desfilat camí a vestidors.

Segon temps equilibrat

A la represa les forces s'han igualat. El Liceo, conscient que havia de capgirar el resultat ha premut més l'accelerador tot posant el setge a la porteria defensada per Laia Salicrú que ha estat encertada en les diverses arribades visitants. El Reus però no s'ha arronsat i ha buscat el tercer gol per encarrilar el partit. Als 10 minuts ha arribat la quinzena falta del Liceo. Però la rematada de Garrote s'ha estavellat al pal dret. A 8'35 pel final el Reus ha comès la desena falta. Però Salicrú ha endevinat les intencions d''Alex' Vera amb una excel·lent aturada amb el braç dret. La cirereta al pastís l'ha posat Helena de Sivatte quan faltava poc més de 4 minuts pel final. Des de l'interior de l'àrea, molt a prop de la portera visitant, ha definit al fons de la xarxa tot i l'oposició de la defensa gallega.

Amb aquest resultat, el Reus Deportiu abandona l'última plaça en detriment del Liceo. Les roig-i-negres són dotzenes amb 3 punts. El pròxim compromís de les de la capital del Baix Camp no serà fins al 2 de febrer en la visita del Cuencas Mineras un altre rival directe per a la salvació a la màxima categoria de l'hoquei estatal.