El Reus Deportiu Miró capgira el marcador i s'emporta la victòria del Vendrell

Els roig-i-negres vencen per 4 gols a 5

16 de Febrer de 2021, per Josep Gallofré
  • Raül Marín, en una jugada del partit

El Reus Deportiu Miró ha aconseguit el primer triomf de l'any 2021. Els reusencs han vençut per 4 gols a 5 al CE Vendrell en un dels partits ajornats a causa de la pandèmia. Els homes de Jordi Garcia han hagut d'anar a remolc en el marcador durant tot el segon temps. No ha estat fins al darrer minut que Nájera ha donat la victòria als roig-i-negres.

El partit ha començat amb embranzida. Al primer minut de joc Marc Julià ha encetat el marcador després de desviar un tir llunyà de Raül Marín. Començaven les coses de la millor forma per al Reus Deportiu, que veia com si li posava el resultat de cara en la primera oportunitat que disposava. Els reusencs es mantenien sòlids en defensa i motivaven que el Vendrell abusés del tir exterior.

Xavi Crespo ha fet despertar a Càndid Ballart al minut 3. El mateix jugador ha igualat l'encontre dos minuts després, quan ha desviat el tir de Jan Escala. Amb el gol, el Vendrell ha despertat i ha posat contra les cordes al conjunt roig-i-negre. Escala, un dels jugadors més destacats del conjunt local, ho ha intentat poc després de l'empat, però ha aparegut Ballart. El porter reusenc també ha estat molt atent al minut 8 quan ha hagut d'intervenir en una bona combinació entre Curro i Lluís Ferrer.

Romà Bancells trenca la igualitat

Quan millor estava el Vendrell ha arribat l'1 a 2 a favor del Reus. Després que Raül Marín hagi errat un penal al minut 11, Romà Bancells ha fet el segon gol dels roig-i-negres en aprofitar un contraatac molt ben conduït, precisament per Marín. Amb el gol a favor el conjunt de Jordi Garcia ha intentat calmar el partit, allargar les possessions el màxim possible i descol·locar la defensa vendrellenca. Han estat instants de control alternat, en què cap dels dos equips es feia el clar dominador.

Al minut 19 Llisa ho ha intentat davant de Ballart. Just després, Felipe Castro ha enviat l'esfèrica al pal. El Vendrell encara no havia dit la darrera paraula en aquest primer temps i, d'aquesta forma, ha aconseguit empatar el partit. Al minut 20, Curro ha transformat el 2 a 2 amb un tir des del vèrtex de l'àrea. El primer temps ha finalitzat amb ocasions i una intensitat digna d'un derbi.  En els darrers intants Crespo ho ha intentat davant Ballart sense sort i Marín s'ha topat igualment amb el porter local.

Just començar la segona part Xavi Crespo ha capgirat el resultat i ha marcat el 3 a 2. Com era d'esperar, ambdós equips han arribat a la desena falta en la represa i han arribat les faltes directes. En la primera, el Vendrell no ha aconseguit superar Ballart. En el tir roig-i-negre, Marín ha estavellat la bola al pal i el refús posterior l'ha resolt Sheda davant de Marc Julià.

El Reus era molt conscient que no es podia permetre una nova derrota, per no despenjar-se de la classificació i aconseguir ser cap de sèrie a la Copa del Rei. A mesura que passaven els minuts, els jugadors roig-i-negres han exercit una forta pressió sobre l'equip vendrellenc, a pista sencera, per incomodar la sortida des de la defensa. Els de Jordi Garcia ho seguien intentant, però un cop i un altre es topaven amb les bones aturades de Sheda.

Apareix Nájera en el darrer minut

Per la seva banda, el Vendrell era conscient del que li venia a sobre. Els locals intentaven mantenir la bola tot el possible per exhaurir les possessions i deixar passar els segons, però no sense incomoditat. Al minut 41, arribava una gerra d'aigua freda per al Reus Deportiu. Jan Escala aconseguia el 4 a 2 amb un tir des del seu propi camp que s'ha colat per l'escaire de la porteria de Ballart. Un minut després, el local Xavi Crespo veia la targeta blava, però la falta directa servida per Marín era desviada un cop més per Sheda.

Durant els darrers 4 minuts ha arribat el despertar del Reus. Joan Salvat marcava el 4 a 3 en aprofitar una passada al segon pal. El gol ha estat protestat pels jugadors del Vendrell, que reclamaven que havia tocat la bola amb la cama. I en el mateix minut, Salvat, de nou, igualava el marcador. El reusenc feia el 4 a 4 amb una potent rematada des de l'interior de l'àrea. Els roig-i-negres s'encoratjaven amb aquests dos gols i assetjaven la porteria de Sheda durant els darrers instants. La insistència ha donat els seus fruits quan Nájera, a manca d'un minut, ha donat el triomf als visitants.