Dilluns, 20 de Maig de 2024

El Reus Deportiu Virginias s'emporta el derbi davant del Parlem Calafell

19 de Desembre de 2021, per
  • Artur Àvila

El Reus Deportiu Virginias ha aconseguit una victòria molt treballada, aquest diumenge al migdia, després d’una primera part irregular i una segona en què ha sabut gestionar els esforços i s'ha mostrat més encertat que el seu rival per emportar-se un derbi, que a més a més, serveix per igualar al Parlem Calafell a la classificació, entrar en la dinàmica positiva que dona sumar tres punts i disputar la Copa del Rei.

Partit trepidant el que ha enfrontat aquest diumenge al Parlem Calafell i al Reus Deportiu Virginias. Matí de derbi, d'emocions i de bon hoquei. L'inici de l’encontre  ha estat frenètic, intens, amb contracops i ocasions per part dels dos equips catalans. Els reusencs han gaudit de bones jugades d'atac per obrir l'electrònic del Joan Ortoll, amb combinacions i finalitzacions de Raül Marín i David Gelmà. Els primers minuts han estat de domini del conjunt de Jordi Garcia, amb contracops ràpids i arribades amb contundència a la porteria rival. El porter del Calafell ha estat més que encertat i ha pogut mantenir la porteria dels locals a zero. Amb la igualtat a la pista, l'equip que ha tingut més encert i efectivitat ha estat el Calafell. El conjunt local s'ha avançat al marcador amb un gol de Jan Escala, al minut 5. Tot i que el compàs era dels roig-i-negres, l'equip que dirigeix Ferran López s'ha trobat més còmode sobre la pista després del primer gol, i el tècnic de la capital del Baix Camp ha necessitat moure la banqueta per trobar solucions en l'estratègia reusenca.

Persistència reusenca

El Calafell ha continuat amb el ritme i la pressió alta sobre la pista i el Reus ha tingut problemes per trobar bones associacions i crear arribades a prop de la zona de perill de l'àrea de Xano. Verticalitat i paciència a les jugades ofensives dels de verd i efectivitat i sensació que el zero a dos es podia instal·lar al marcador en qualsevol moment. El Reus necessitava trobar solucions. Garcia ha sabut moure i gestionar els jugadors que han entrat de reforç i els reusencs tornaven a tenir bones sensacions. Ferran López ha plantejat una bona defensa sobre la línia de sis vint-i-cinc, on en els uns contra uns, el Calafell s'ha mostrat solidari amb les ajudes defensives. Una defensa rocosa en la qual els roig-i-negres ha trobat una petita escletxa amb forma de canonada. Quan el partit ha semblat que era de domini local, ha aparegut la insistència reusenca amb un gran llançament de Ferran Giménez des de mitja pista per posar la igualada a l'electrònic, al minut 10. Poc després, Zapater ha aturat una falta directa i evitar d'aquesta manera, el segon gol del Calafell. De nou, minuts boixos per part dels dos equips.

Els de la capital del Baix Camp s'han quedat amb inferioritat numèrica durant dos minuts, i això ha permès als locals tenir un seguit de bones ocasions per tornar-se a avançar. Amb l'empat, hi ha hagut bon ritme de joc, amb més igualtat, tots dos equips pressionaven i volien arribar al descans amb avantatge al marcador. Amb el gol de Ferran Giménez, els roig-i-negres han crescut en el seu joc i han pogut passar a dominar els registres ofensius i neutralitzar l'alt ritme que han aplicat els locals. A la represa, el Calafell ha sortit amb el ritme frenètic i la cerca de contracops, mantenint la tònica del primer temps. Per la seva banda, els reusencs volien llargues possessions de la pilota per poder gestionar bé el temps i administrar els esforços i, d'aquesta manera, acabar les jugades amb criteri.

Bona gestió dels últims minuts

Compagno ha estat un dels jugadors més destacats i insistents del partit, amb molta participació ofensiva i atreviment. Al minut 31, la constància dels de Garcia ha fet que Marc Julià avencés als de Reus, després de fabricar una excel·lent jugada individual, passant per darrere de la porteria de Xano i amb un bon moviment de l'estic ha capgirat el marcador (1- 2). Dues faltes directes gairebé consecutives, han fet que els reusencs posessin l'1 a 3 al marcador. Raül Marin ha errat el seu llançament, però Compagno, molt encertat, ha encarrilat l'encontre a favor del de Garcia. Les coses de l'hoquei, amb menys de tres minuts, una altra falta directa, però aquesta vegada a favor local, ha fet que Arnau Xaus reduís distàncies de nou en el marcador, posant el 2 a 3. Tot i això, el Reus Deportiu ha continuat buscant la verticalitat i la insistència de cara a porteria i David Gelmà ha posat el 2 a 4 quan falten 10 minuts per acabar el partit. Bona defensa dels de Reus, que ha impossibilitat la remuntada dels locals amb una bona posició i concertació. Els últims instants del partit els de Garcia han controlat bé els tempos ofensius i defensius per emportar-se el derbi, amb el cinquè i definitiu gol de Compagno després d'un duel molt disputat, en el qual els roig-i-negres han estat més superiors i efectius en el segon temps.

Parlem Calafell: Xano Edo, Sergi, Miras, Jan Escala, Arnau Xaus i Martí Gabarró. També ha jugat: Humberto i Oriol Palau.

Reus Deportiu Virginias: Martí Zapater, David Gelmà, Marc Juià, Checco Compagno i Raül Marín. També han jugat: Ferran Giménez, Diego Rojas, Joan Salvat i Felipe Castro.

Gols: 1-0 (5') Jan Escala. 1-1 (10') Ferran Giménez. 1-2 Marc Julià (31') 1-3 Compagno (37'). 2-3 Arnau Xaus (40'). 2-4 (41') David Gelmà. 2-5 (49') Compagno

Targetes blaves: Felipe Castro i Humberto

Àrbitres: Álvaro de la Hera Jaudenes i David Cantos Bonales.

Incidències: Partit corresponent a la dotzena jornada de la Parlem Ok Liga, disputat al pavelló Joan Ortoll de Calafell.