Dilluns, 13 de Maig de 2024

Joan Bosch i Diego Campos ofereixen els seus plats als donants de sang

Durant aquest dijous i divendres, els donants podran degustar-los

29 de Setembre de 2011, per Georgina Giné
  • Joan Bosch i Diego Campos

    Manel Gastó

  • Donants de sang proven els plats de Joan Bosch

    Georgina Giné

Joan Bosch, cuiner de Can Bosch a Cambrils, ha estat l'encarregat de preparar els tastos pels donants d'aquest dijous. Per l'ocasió, ha elaborat una croqueta de rostit, una 'quiche' de pernil ibèric i una brandada de lluç. Diego Campos, del Rincón de Diego, també de Cambrils, ho farà aquest divendres i oferirà als donants gaspatxo de cireres, mousse de foie amb figues i vinagreta de gerds i un sandvitx de salmó amb mantega d'anxoves.

En aquest sentit, els dos cuiners volen agrair un acte tan necessari com és la donació, especialment al setembre, quan s'intenten recuperar bona part de les reserves de sang que s'han anat reduint al llarg de l'estiu. Segons Contreras, "l'estiu és un moment difícil perquè la gent no hi pensa i llavors, les reserves baixen". Actualment, a Catalunya hi ha una reserva de sang de sis dies, ha anunciat el director del Bang de Sang. "No és una reserva òptima però és correcta, ja que a l'estiu hi ha hagut dies que la reserva era per quatre dies", ha afegit.

Contreras ha valorat molt positivament aquesta campanya, ja que "multiplica per deu la resta de donacions". Si en una campanya convencional de donació de sang a Reus s'esperen deu donants diaris, "aquest dijous i divendres s'esperen cent persones per cada dia", ha destacat. A més, ha apuntat que "les reserves per donar sang d'aquest dijous ja estan plenes i per aquest divendres quasi plenes, la resposta de la gent és molt bona".

Després de donar sang, l'organització oferia "el tastet de forquilla i ganivet" dels dos cuiners cambrilencs. També estava a la disposició dels donants un llibre per fer una valoració de la iniciativa, on es podien llegir felicitacions a l'organització o frases com "la meva primera vegada ha estat molt gustosa".

Imma Morales, una donant ha explicat que és "una iniciativa molt cridanera, sóc donant habitual però potser sense aquesta campanya no hauria vingut". Per altra banda, Eva Torres ha comentat que ha vingut a donar sang i "no tenia ni idea d'aquesta iniciativa però ho he trobat fantàstic".

'Tinc sang de Sibarita' és una campanya global de Catalunya, que es va començar el passat 7 de setembre a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, amb la cuinera Ada Parellada, i clourà el proper 5 d'octubre, amb el cuiner Ferran Adrià, juntament amb la Fundació Alicia, a l'Hospital Clínic de Barcelona. Hi han participat cuiners de prestigi com Carles Gaig, Fermí Puig, o els germans Roca.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.ca joan bosch

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges