Cookie control
Dimarts, 02 de Juny de 2020

La figura de l'inversor privat com a via de finançament

Sis empreses presenten les seves propostes a una trentena d'inversors, en el marc del Reus Fòrum Inversió

25 d'Abril de 2013, per Enrique Canovaca
  • Una de les presentacions al Reus Fòrum d'Inversió

     

Aquesta font alternativa de finançament sol suposar entre 25.000 i 150.000 euros d'inversió per a les empreses, segons explica el regidor d'Innovació, Empresa i Ocupació, Mar Arza, qui subratlla que els projectes presentats tenen una alta capacitat d'innovació i de possibilitats de creixement. Són negocis dedicats als jocs en línia per a xarxes socials, les aplicacions mòbils, les begudes energètiques o la comercialització de productes d'estimulació sensorial per a persones disminuïdes.

Algunes de les empreses presents al Reus Fòrum Inversió tenen poc més d'un any de vida i necessiten capital per donar un pas endavant; d'altres, ja són prou madures, amb entre 3 o 5 anys d'existència i facturacions superiors al milió d'euros. "La sensació és que els projectes són potents i a partir d'aquí ja veurem, perquè s'ha d'entendre que al voltant de Business Angel hi ha la idea de fonamental de la discreció. No es pot preguntar massa ni esperar massa resposta", ha assegurat Arza.

Els inversors cerquen empreses amb poca competència i amb grans possibilitats de créixer

El director de la Xarxa Banc (Business Angels Network Catalunya), Albert Colomer, explica que els inversors són "optimistes", amb voluntat que les "coses funcionin" i solen apostar per negocis que es troben a cent quilòmetres a la rodona del seu lloc de residència, per poder controlar de més a prop les seves inversions. S'ha de tenir en compte que aquesta figura no actua com a prestamista, sinó que aporta uns diners que s'acaben convertint en accions.

Colomer assenyala que els Business Angels cerquen empreses amb una barrera estratègica en el mercat, és a dir, un espai on resulta difícil que hi surti competència. A més, ressalta que les idees presentades a Reus són bones: "Ens han plantejat els seus números pels anys 2015-16 i un conjunt de sistemes que permeten augurar que les empreses aniran bé. Si tot va bé, els inversors destinaran "entre 100.000 i 150.000 euros" i es quedaran amb "entre un 20 i un 30%" de les accions de l'empresa.

Creació d'una xarxa de Business Angels local

Albert Colomer deixa oberta la possibilitat de crear una xarxa de Business Angels locals, amb la col·laboració de les administracions i els agents econòmics del territori. La Xarxa Banc ha invertit durant anys en una cinquantena de projectes empresarials, amb uns 7 milions d'euros, mentre que la figura del Business Angels ha suposat uns 59 milions d'euros durant l'any passat a tot l'Estat, amb dos-cents negocis finançats.

El Reus Fòrum d'Inversió ha estat organitzat per l'Ajuntament de Reus, Redessa, la Xarxa Banc i Reus Capital de Negocis. Després de les respectives presentacions dels projectes i de les preguntes dels inversors, s'ha realitzat una trobada de 'networking' per tal de facilitar el contacte entre els participants.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics