A banda d'aquest tallers de cuina, també hi haurà la possibilitat d'assistir a unes jornades tècniques organitzades pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa en les que es presentarà el projecte de decret que ha de reglamentar els establiments turístics i que entrarà en vigor aquest any.
A través de la fira Hostelcat el Govern vol potenciar el sector de l'hostalera i la restauració de les comarques del sud del país. El director dels Serveis Territorials d'Innovació Universitats i Empresa, Àngel Xifré, ha destacat el gran nombre d'empreses d'hostalera i de restauració que hi ha al Camp de Tarragona, un territori que aplega 534 allotjaments turístics, 2.000 restaurants i 113.000 places. 'Aquesta xifra és el doble de les places que hi ha, per exemple, a Cuba i la mateixa quantitat d'un país com Brasil', ha manifestat Xifré.
La fira Hostelcat ocuparà una superfície de 3.500 metres quadrats i comportarà la implantació del format low cost a la Fira de Reus, un fet que permetrà reduir en un 40% el cost que suposa la participació a una fira professional d'aquestes característiques. Amb la implantació d'aquest nou format la Fira de Reus pretén donar més facilitats als professionals per poder assistir a la fira i augmentar així el nombre d'empreses participants.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics