Divendres, 22 de Febrer de 2019

Tallada la línia R15 entre Móra la Nova i Pradell pel descarrilament d'un tren de mercaderies

05 de Juliol de 2018, per Redacció/ ACN
  • Imatge d'arxiu de les vies a l'estació dels Guiamets

    Trens.cat

La circulació de trens de la línia R15 està tallada des d'aquest passat dimecres al vespre entre Móra la Nova i Pradell de la Teixeta.

La causa ha estat el descarrilament d'un tren de mercaderies de l'empresa Comsa. Adif ha exposat que el comboi va sortir de la via a l'estació dels Guiamets sobre dos quarts de 10. Han descarrilat quatre vagons del tren, un dels quals ha bolcat. No hi hagut cap ferit.

Segons ha informat el compte de Twitter de la línia R-15, s'ha establert un servei alternatiu de transport per carretera entre Móra la Nova i Marçà-Falset, derivat de la incidència.

Adif ha començat a recollir dades per estudiar quines han estat les causes del descarrilament. Mentrestant, ja s’ha encarrilat un dels vagons i es treballa per retirar el material que ha quedat escampat a les vies. Els vagons, d’un tren de mercaderies de l’empresa Comsa, transportaven papers.

L’incident ha provocat danys a la catenària, a la senyalització, a la via i al sistema de canvi d’agulles. Adif, que ja ha començat reparacions, calcula que els treballs s’allargaran durant tot el dia com a mínim i que no serà fins divendres quan es podran acabar d’avaluar definitivament els danys i fer una previsió de restabliment de servei.

Mentrestant, Renfe ofereix servei per carretera entre Marçà i Móra la Nova als passatgers dels trens de l’R-15 i de tots els regionals que van o venen de Saragossa. El descarrilament va passar a dos quarts de deu de la nit de dimecres i Protecció Civil va activar la fase prealerta del pla d’emergències Ferrocat, ja desactivada.

Tot i que en un principi s’havia parlat de quatre vagons descarrilats, finalment la xifra s’ha reduït a tres.

COMENTARIS (0)

Reportatges