Cookie control
Dilluns, 01 de Juny de 2020

Adjudicada la segona fase de millora de la carretera de Reus a Cambrils

L'actuació global en tota la via és de 9 milions d'euros

30 de Setembre de 2016, per Redacció
  • La carretera TV-3141, en una imatge d'arxiu

    El Punt Avui

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, per un import d’1,4 milions d’euros, les obres de millora de la carretera TV-3141 al seu pas per Reus. Aquesta actuació vol afavorir la seguretat viària i la fluïdesa en la circulació mitjançant la construcció de dues rotondes i la reordenació d’accessos. Es preveu que els treballs comencin a finals d’any i s’executin en un termini de 9 mesos.
 
La carretera on s'actuarà té un trànsit de 8.500 vehicles per dia a Cambrils i més de 10.000 a Reus. Atès aquest volum, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha previst una actuació global de millora per afavorir la seguretat amb la formació de rotondes, la reordenació d’accessos i l’eixamplament de la calçada. Aquesta obra integral suposa una inversió estimada de 9 milions d’euros, dels quals 1,4, que abasten 2 quilòmetres, es faran ara.

Les obres adjudicades consisteixen en la construcció de dues rotondes, una intersecció central amb tercer carril i diversos vials de connexió. Es garantirà una amplada mínima de la calçada de 7 metres i es reordenaran els accessos a la via. Concretament es formarà una rotonda i nous accessos a l'entorn del Club de Golf Aigüesverds i la benzinera, i una segona rotonda cap a la urbanització Blancafor, el Club de Tennis Reus Monterols i el camí Rubió. Se suprimiran els tres accessos.

D'altra vanda, es remodelaran els accessos al voltant del punt quilomètric 5,6, amb la incorporació d'un tercer carril central de gir i una rotona fora de la calçada principal. Per últim, també es desviaran determinats serveis afectats per l'execució dels treballs, la senyalització i l’abalisament, la millora del drenatge, la hidrosembra i recol·locació de l’arbrat existent, i la formació d’alguns murs.

La TV-3141, que pertany a la xarxa comarcal, discorre des del Santuari de Misericòrdia, a Reus, fins a l’N-340, a Cambrils. En un primer tram, d’uns 500 metres, fins a l’autovia T-11, té característiques urbanes (aquí ja es van fer una primera fase d'obres). A partir d’aquest punt, és una via interurbana: un tram inicial d’uns 2,5 quilòmetres se situa al terme municipal de Reus i després, durant uns 4,5 quilòmetres, al de Cambrils.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics