Cookie control
Dimecres, 29 de Gener de 2020

Més del doble d'actes aixecades per beure al carrer entre gener i abril

En comparació al mateix període de l'any passat

08 de Maig de 2019, per Redacció
  • Imatge d'una patrulla de la Guàrdia Urbana

    Cedida

La Guàrdia Urbana de Reus encadena dos mesos consecutius amb xifres rècord en relació a la pressió policial contra l’incivisme i el consum d’alcohol a la via pública. Si el mes de març es va tancar amb 141 actes contra el consum d’alcohol a la via pública, el mes d’abril s’ha tancat amb 145. Amb aquestes dades, la Guàrdia Urbana acumula enguany un total de 392 actes aixecades contra el consum d’alcohol a la via pública, mentre que el 2018 en portava 183 entre els mesos de gener i abril, més del doble. L’any 2018 es va tancar amb xifres rècord, amb un total de 896 actes, dades que previsiblement es veuran superades enguany.

El consum d’alcohol a la via pública és un fet incívic vinculat a l’oci nocturn, com també ho és el miccionar a la via pública. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana ha aixecat el passat mes d’abril 91 actes per aquesta qüestió, i en suma 331 en el que portem de 2019. Durant els primers quatre mesos de l’any passat en va sumar 185, i al llarg de 2018, 822. Consumir alcohol i miccionar a la via pública són els dos fets incívics més denunciats per la Guàrdia Urbana.

La majoria de comportaments incívics denunciats per la Guàrdia Urbana estan vinculats a l’oci nocturn, "no tant pels locals com pels clients, que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns". La Guàrdia Urbana "fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat, i controla les actituds incíviques que es poden produir a la via pública".

Juntament amb els locals d’oci nocturn, la Guàrdia Urbana ha fet campanyes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa. Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s'informa als seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn.

La Guàrdia Urbana va tancat el 2018 com l’exercici amb major pressió policial contra l’incivisme dels darrers anys. En total va aixecar 2.453 actes contra actituds incíviques, especialment vinculades a l’oci nocturn. Consum d’alcohol a la via pública i miccionar al carrer són les conductes incíviques més denunciades per la Guàrdia Urbana: el consum d’alcohol, amb 858 actes recollides, i la micció, amb 756.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics