Dimecres, 17 de Juliol de 2024

El Forn Sistaré de Reus, candidat a ser el guanyador del concurs Millor Pa de Pagès Català

09 de Juny de 2016, per Redacció
  • Els cinc finalistes del concurs

    Cedida

Aquest dissabte, 11 de juny, el Teatre Bartrina serà l'escenari del concurs Millor Pa de Pagès Català 2016, que organitza el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català. El certamen començarà a les 6 de la tarda i serà obert al públic. Tres flequers de la demarcació de Barcelona, el Forn Sistaré de Reus i un altre de Lleida competiran per aconseguir el guardó.

Els concursants hauran de presentar peces de Pa de Pagès Català elaborades segons el Plec de Condicions de la IGP. El jurat valorarà el compliment estricte a partir de les receptes aportades pels concursants, i d’altres qüestions com l’aspecte del pa, color, sabor, cocció i presentació.

A més de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, el jurat està format per Francesc Prats, membre del Consell regulador de la DOP Siurana; Assumpció Vilella, professora tècnica de Cuina-Pastisseria a l'Escola d'Hosteleria de Cambrils; Josep Baiges, periodista; Francis J. Vilchez, president de la Federació Andalusa de Pastisseria i de 'Granada Origen'; i Antoni Figuera, president del Consell de la IGP Pa de pagès català. L’acte comptarà amb actuacions musicals, a càrrec de Fito Luri, i inclourà el concurs obert al públic present al teatre 'El teu pes en pa'.

Els cinc finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2016 són: Xavier Pàmies (Forn Sistaré 1910, Reus) Jordi Morera (L’Espiga d’Or, Vilanova i la Geltrú), Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Francesc Massana (Forn de Pa Massana, Cornellà de Llobregat) i Manel Llaràs (Forn i Pastisseria Llaràs, Lleida). A l’eliminatòria prèvia van participar-hi 19 flequers del Consell Regulador (8 de la província de Barcelona, 7 de Lleida, 3 de Tarragona i un de Girona).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  09 de Juny de 2016

hauria de ser com la sardana!

Caldria considerar-lo patrimoni català de primer ordre. Qui no ha gaudit d'una bona llesca de pa de pagès, sucat amb tomàquets de la terra i oli d'arbequina, amb el suport d'uns embotits catalans, pernil o una truita d'ous de pagès, no sap que és el gaudi més autèntic i senzill. Pit i amunt.

Reportatges