Dilluns, 13 de Maig de 2024

El Forn Sistaré de Reus fa el millor pa de pagès català

El Teatre Bartrina acull la final del concurs, que comptava amb cinc artesans catalans de rellevància

11 de Juny de 2016, per Cristina Valls
  • Els germans Sistaré reben el premi al Millor Pa de Pagès Català

    Cristina Valls

  • Cristina Valls

  • Cristina Valls

  • Cristina Valls

Els germans Pàmies, flequers del Forn Sistaré, han guanyat el concurs del Millor Pa de Pagès Català 2016, celebrat aquest dissabte, 11 de juny, al Teatre Bartrina. La cita, organitzada pel Consell Regulador de la IGP de Pa de Pagès Català, ha acollit una gran massa de públic interessat en la cultura del pa. En els moments previs del començament de l’acte s’ha pogut veure Xavier Sistaré rebent abraçades de diverses persones desitjant-li sort.

Els periodistes Josep Baiges i Sílvia Sagalà han estat els encarregats de presentar la trobada i ho han fet amb un seguit de diapositives enaltint la cultura reusenca endinsada en l’estimació del pa de pagès. Un moment còmic i alhora molt entranyable. Però no s’ha acabat aquí la vetalldada. Passats vint minuts de l’inici de l’esdeveniment ha entrat al teatre el Xiquet i la Xiqueta. Tots dos han portat un pa de pagès sota el braç. Un petit parèntesi que ha conclòs la primera part del certamen.

Poc després s’ha personat el jurat a escena, composat per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; Francesc Prats, membre del Consell regulador de la DOP Siurana; Assumpció Vilella, professora tècnica de Cuina-Pastisseria a l'Escola d'Hosteleria de Cambrils; Josep Baiges, periodista; Francis J. Vilchez, president de la Federació Andalusa de Pastisseria i de 'Granada Origen'; i Antoni Figuera, president del Consell de la IGP Pa de pagès català. Tots ells han tastat els cinc pa de pagès a cegues. “Tastar aquests cinc exemplars et fa adonar-te que tots tenen detalls que no acostumem a valorar. A més, tenen tots gustos molt diferents”, explicava Pellicer. I és que els trets que defineixen un pa no passen únicament pel seu gust, sinó pel seu aspecte, color, cocció i presentació.

La veu del cantant Fito Luri ha amenitzat la jornada amb "la primera vegada que actuo mentre un jurat menja pa”. El públic, participatiu, ha rigut i ha aplaudit complagut fins el moment de l'entrega del premi, quan han esclatat els aplaudiments. Els cinc finalistes han fet acte de presència a l’escenari. Xavier Pàmies (Forn Sistaré, Reus), Jordi Morera (L’Espiga d’Or, Vilanova i la Geltrú), Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Francesc Massana (Forn de Pa Massana, Cornellà de Llobregat) i Manel Llaràs (Forn i Pastisseria Llaràs, Lleida) han parlat sobre la continuació del llegat del pa artesà. Finalment, el concurs ha inclòs la participació del públic amb un petit concurs anomenat 'El teu pes en pa', on s’ha ofert l’oportunitat d’aconseguir la quantitat de pa equivalent al pes de qui tingués el tiquet premiat.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital forn sistaré de Reus
reusdigital.cat Reus Diari Digital forn sistaré de Reus
reusdigital.cat Reus Diari Digital forn sistaré de Reus

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges