Diumenge, 17 de Febrer de 2019

El veïnat del barri Monestirs accedeix a què Mercadona concreti el seu projecte per a la Sedera

Els veïns del Mas Vilanova també es van reunir aquest dilluns per valorar la possibilitat de la instal·lació del supermercat

  • Imatge de l'assemblea a la seu de l'associació de veïns de Monestirs

    Isabel Martínez

Llum verda de l’assemblea de veïns de Monestirs de Reus per a què Mercadona els presenti el seu projecte properament. Aquesta ha estat la principal conclusió d’una reunió informativa amb la presència d’una trentena d’assistents en què el president de l’entitat veïnal, Alfonso Berbel, ha donat alguns detalls dels contactes amb l’empresa per a què el solar de l’antiga Sedera pugui acollir, si s’acaba confirmant l’operació, un nou establiment a Reus. Cal recordar que fins a la data l’associació veïnal havia defensat que l’espai propietat de Solvia fos d’ús residencial i que actualment està qualificat com a industrial-comercial després que el projecte elaborat pel tripartit fos tombat pels tribunals.

Segons s’ha informat a l’assemblea, la proposta de la cadena valenciana ocuparia 3000 metres quadrats, tindria una alçada d’entre 3 i 7 metres, comptaria amb un aparcament de superfície i la façana principal se situaria en el passeig de Misericòrdia. En principi, l’actuació no afectaria a la Federació Farmacèutica, un fet que obligaria a que l’accés es produís des dels carrers laterals com ara l’Evarist Fàbregas i el paral·lel que actualment és un carreró sense executar urbanísticament. Per aquest motiu, Berbel ha posat èmfasi en que caldrà saber quin plantejament de mobilitat es farà abans de prendre una decisió definitiva a favor del projecte. 

Els veïns del Mas Vilanova, reticents a la instal·lació de Mercadona al passeig de Misericòrdia

Els veïns del Mas Vilanova també es van reunir aquest dilluns per valorar la possibilitat de la instal·lació del supermercat. Els assistents van manifestar la seva preocupació per les conseqüències que pot comportar la seva implantació, tot considerant que el passeig és un dels pulmons de la ciutat. El passeig és "patrimoni de tota la ciutat de Reus i per això ens veiem en la obligació de protegir-lo pel gaudiment de tots els reusencs", manifesten en un comunicat.

Als veïns els preocupa "l'impacte mediambiental que pot suposar aquest nou equipament". Així, des de les associacions Mas Vilanova i Passeig de Misericòrdia, es demanarà, si el projecte tira endavant, un estudi mediambiental sobre l'impacte que implica "un supermercat d'aquestes dimensions". A l'espera de la confirmació, des de les entitats veïnals ja s'ha contactat amb un tècnic especialista en la matèria per tal que "ens assessori".

Per últim, els veïns consideren "que s'ha de promoure un urbanisme social i de proximitat, amb la creació de zones verdes i accessibles per al gaudi dels veïns i veïnes de la ciutat, evitant concentracions d'equipaments comercials que poden pertorbar seriosament el caire residencial d'aquesta zona de la ciutat i l'esperit del passeig".       

COMENTARIS (1)

Comentaris

2dReus  16 de Maig de 2018

Comisionistas

Berbel y Machado son comisionistas de Mercadona para impulsar y abaratar el proyecto