Dimarts, 26 de Març de 2019

Establiments i edificis municipals posaran els seus lavabos a disposició dels pacients de malalties inflamatòries intestinals

Els usuaris del carnet 'No puc esperar', que distribuirà l'Hospital Sant Joan, podran fer-ne ús

12 de Juliol de 2018, per Helena Gassull
  • Una infografia explicativa del projecte 'No puc esperar'

    Cedida

L’Ajuntament de Reus col·laborarà amb l’associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya per tal de posar diferents punts de serveis a disposició de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic no contagiós.

D’aquesta manera, diferents botigues, restaurants i tots els edificis municipals s’han donat d’alta a la xarxa tot posant els lavabos de tots els edificis municipals a disposició per a tots els usuaris identificats amb el carnet 'no puc esperar', que distribuirà l’Hospital Sant Joan de Reus a tots els pacients que ho requereixin.

Amb l’aplicació d’aquestes mesures es vol millorar el dia a dia dels malalts diagnosticats amb malalties inflamatòries intestinals, pacients ostomitzats, els pacients sotmesos a cirurgia de recte i tots aquells que els metges responsables considerin que cal incloure en el programa. Hi ha diversos centres sanitaris adscrits al projecte. 

D’aquesta manera, també es vol conscienciar a la societat sobre aquest tipus de malalties i els reptes diaris als quals s’enfronten les persones que les pateixen. Actualment hi ha 54 establiments adherits, però l’objectiu que ha establert l’Ajuntament és que aquesta xarxa creixi el més ràpidament possible gràcies a la col·laboració dels establiments, que es podran sumar al programa a través de la pàgina web.

Les persones diagnosticades poden consultar a través d’aquesta mateixa web o de l’aplicació mòbil, tots els edificis adherits a la iniciativa.

COMENTARIS (0)

Reportatges