Dimarts, 20 de Novembre de 2018

La setmana que ve comencen les obres de reordenació del trànsit a la plaça de Villaroel

La inversió supera els 50.000 euros

06 de Juliol de 2018, per Redacció
  • Imatge de la plaça de Villaroel de Reus

    Google Maps

L’Ajuntament de Reus té previst iniciar la setmana que ve les obres de reordenació de la plaça de Villaroel, amb una inversió de més de 50.000 euros. És una actuació d’una durada prevista de dos mesos, que no comportarà talls a la circulació de vehicles en un important enllaç de la xarxa viària de la ciutat. El servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, conjuntament amb el servei municipal d’Enginyeria i l’empresa adjudicatària de les obres han definit l’actuació en quatre fases per minimitzar l’impacte en el trànsit.

Mentre duri l’obra sempre es deixarà un carril de circulació per garantir el trànsit de vehicles. Únicament en moments molt puntuals obligarà a tallar completament el trànsit. La plaça de Villaroel és un punt clau de la mobilitat a la ciutat, en fer d’enllaç entre la segona corona viària (les rieres) i la tercera corona (les rondes). L’Ajuntament de Reus ha adjudicat la construcció de la nova rotonda a l'empresa Obres Febial SL, per un import de 53.333,33 euros.

L’objectiu de l’actuació és ordenar el trànsit i millorar la seguretat de la circulació de vehicles en aquesta punt de la ciutat, s'ha apuntat aquest divendres des del consistori. Les obres es completaran amb treballs complementaris d’asfaltat, enllumenat i enjardinament. La nova rotonda, dissenyada en col·laboració de la Guàrdia Urbana i la regidoria de Via Pública, eliminarà l’actual distribució del trànsit per una única rotonda "més senzilla, que permetrà agilitzar la circulació viària·.

El projecte preveu la construcció d’una illa central per canalitzar el trànsit procedent dels carrers de Batan, l'avinguda de Pere el Cerimoniós, carrer de Cambrils i la riera d’Aragó. El trànsit procedent del carrer Eduard Toda accedirà a la plaça de Villarroel incorporant-se prèviament al carrer Batan. Amb aquesta solució se simplifiquen els moviments dels vehicles. La rotonda està formada per dos semicercles de 7,50m de radi, amb una separació entre centres de 22,65m.

La rotonda actual quedarà dins la zona verda de la nova rotonda, així com un tram de la zona verda de l’actual illeta de la Riera d’Aragó. Al voltant d’aquesta illa central es construiran dos carrils de circulació de 3,10 metres d’amplada mínima en els trams rectes i de 4 metres d’amplada a la zona corba.

El projecte preveu la retirada de la zona verda que actualment hi ha a la intersecció amb el carrer del Batan, per tal que el tràfic procedent del carrer del Batan pugui incorporar-se a la plaça Villarroel. El trànsit procedent del carrer Eduard Toda s’incorporarà al carrer del Batan, donant prioritat a aquest últim. Per poder canalitzar el trànsit en aquesta intersecció, s’ha previst la construcció d’un tram de noves voreres al carrer Eduard Toda, així com la construcció d’una illeta al final del carrer del Batan. També s’han previst passos de vianants.

COMENTARIS (0)

Reportatges