Dissabte, 23 de Febrer de 2019

L'Ajuntament concedeix la distinció de filla adoptiva de Reus a la ceramista Neus Segrià

11 de Juny de 2018, per Redacció
  • Segrià, l'any 2012, quan va ser pregonera de la festa major de Sant Pere

    Reusdigital.cat

L'Ajuntament de Reus ha fet saber al ple d'aquest dilluns que es concedirà el títol de filla adoptiva de la ciutat a la ceramista Neus Segrià (Tarragona, 1931). D'aquesta manera, i per unanimitat, el plenari ha donat llum verd a la distinció, lliurament de la qual està previst que es dugui a terme de cara a la propera festa major de Misericòrdia. 

Igualment, la sessió d'aquest dilluns ha decidit també per unanimitat reconèixer la tasca de l'Associació de dones Blanca Romero, en plena celebració del quart de segle de trajectòria, amb la menció honorífica municipal. El lliurament es farà per Misericòrdia.

El títol a Segrià s’ha acordat concedir-lo en reconeixement a la seva trajectòria com a ceramista que l’ha portat a molts indrets del món per conèixer tècniques i tradicions; així com per la seva activitat expositiva que a la dècada dels 90 adquireix segell propi i un gran reconeixement a nivell mundial pel qual ha rebut importants guardons; i per la seva dedicació a la docència des del seu taller i des dels diversos seminaris impartits. Membre del Foment d’Arts Decoratives (FAD) i de l’Associació de Ceramistes de Catalunya.

El ple ha aprovat concedir una la Menció honorífica municipal a l’Associació de dones Blanca Almendro de Reus, en reconeixement a la seva important tasca en el món associatiu reusenc ajudant a posar en valor i donar visibilitat al paper de les dones en la vertebració de la societat per tal d'avançar cap a una societat rica, plural i integradora, i de forma especial per celebrar enguany el 25è aniversari de la seva creació.

COMENTARIS (0)

Reportatges