En resposta a la crida efectuada per la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) sobre l’estat de les instal·lacions elèctriques públiques, l’Ajuntament ha començat a elaborar un document tècnic amb l’objectiu de radiografiar l’actual situació en aquesta matèria. El president de la FAVR, Valentín Rodríguez, es va reunir fa una setmana amb l’alcalde i van acordar que el consistori iniciaria l’elaboració d’aquest document com a punt de partida per una futura reunió amb la companyia elèctrica. La persona que lidera la redacció d’aquest document és Gabriel Bosques, arquitecte municipal, i el termini que es va donar per la seva elaboració va ser d’uns quinze dies.
Rodríguez també ha explicat que aquest document oficial es completarà amb un altre amb les fotografies aplegades per la FAVR sobre punts de la ciutat que tenen mancances o deficiències. Aquestes imatges han estat elaborades amb la col·laboració de les associacions veïnals.
Respecte aaquest dossier fotogràfic, Rodríguez ha constatat que determinades zones no estan presents a causa de ser noves promocions que s’han realitzat correctament, tot i existir alguns problemes com tenir “punts foscos”. Aquest és el cas de la zona del Velòdrom, Jardins de Reus o Mas Vilanova, per exemple. En canvi, la recopilació efectuada per la FAVR mostra que espais com el barri del Carme, el barri Montserrat o El Pinar pateixen problemàtiques “històriques” perquè en molts anys “no s’ha tocat res”, segons Rodríguez.
Tot i que per part de la FAVR, la voluntat és “portar el paquet sencer” de problemàtiques a la negociació es considera també que determinades reivindicacions històriques haurien de tenir prioritat en la seva resolució com ara la situació d’El Pinar, o la del barri Immaculada. “Personalment, les posaria com a punts 1 i 2 a resoldre”, ha dit Rodríguez, que també ha afirmat que el barri Montserrat mereix ser prioritari a causa de les deficiències històriques en aquestes mateixes qüestions.
Paral·lelament, Rodríguez ha mantingut contactes amb la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i la FAVIBC (Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya), per tal de tractar aquesta qüestió i poder aprofundir en la resolució concreta de la problemàtica.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics