Dimecres, 18 de Juliol de 2018

Prat va cobrar d'un proveïdor mentre era president de l'ICS

El grup Eresa assegura que va pagar el principal investigat en el cas Innova per poder entrar al mercat de República Dominicana

09 d'Agost de 2017, per Redacció
  • Josep Prat surt dels Jutjats de Reus, en una imatge d'arxiu

    ACN

L'expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS) i exdirector d'Innova, Josep Prat, va amagar a la Generalitat que mentre ocupava el càrrec de directiu a l'organisme públic estava cobrant quantitats mensuals del grup Eresa, un important proveïdor sanitari, segons ha avançat El País. El rotatiu indica que Prat va ser nombrat com a president de l'ICS el gener del 2011, que poc després l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, el va escollir com assessor en matèria sanitària, i que havia cobrat durant l'any 2010 un total de 142.240 euros de l'empresa dedicada al diagnòstic de la imatge.

Després de ser nomenat per aquests càrrecs, Prat va continuar cobrant de l'empresa durant quatre mesos, a un preu de 7.080 euros mensuals, segons consta en un informe de l'Agència Tributaria que s'inclou al sumari del cas Innova, que porta el Jutjat número 3 de Reus. El País recull reaccions de l'equip del conseller Boi Ruiz, que asseguren que desconeixien aquests cobraments i que són difícilment compatibles amb el càrrec a l'ICS.

Des d'Eresa, que compta amb Cetir, una de les majors empreses de diagnòstic de la imatge, s'explica que els pagaments es van fer en base a uns contractes d'assessoria fruit de les gestions fetes per Prat per tal que l'empresa entrés al mercat de la República Dominicana. No obstant això, Cetir era una de les principals candidates per aprofitar-se de la venda o adjudicació de l'empresa pública Institut de Diagnòstic per Imatge (IDI), una mesura que es va posar sobre la taula durant el primer mandat d'Artur Mas.

COMENTARIS (0)

Reportatges