Cookie control
Dissabte, 30 de Maig de 2020

Junts per Reus promet un miler d'habitatges de lloguer social per a joves i gent gran

Pellicer proposa quatre accions entre l’Administració i la societat per tal de fer aquesta mesura

14 de Maig de 2019, per Redacció
  • Pellicer, durant la seva intervenció davant els mitjans de comunicació

    Cedida

L'alcaldable Carles Pellicer, acompanyat de Montse Vilella, Pep Cuerba i Mariluz Caballero, s’ha compromès, aquest dimarts, a incorporar 1.000 habitatges al parc públic per destinar-los a lloguer social, principalment pels col·lectius de la gent jove i la gent gran. L’anunci ha tingut lloc al Barri del Carme, on actualment ja s’està treballant per construir-hi 15 habitatges de lloguer social, per mitjà d'un conveni firmat entre l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya.

Pellicer ha volgut recolzar aquest compromís en quatre mesures que permetran fer possible la mesura. Precisament, Pellicer ha posat en valor l’experiència adquirida els darrers anys amb l’Ajuntament de Reus i Redessa com a aval de “gestió d’un ampli parc públic d’habitatge, que ha assolit la seva plena ocupació.”

Potenciar la borsa d’habitatge

A banda de l’habitatge promogut pel consistori i gestionat per Redessa, actualment també es disposa d’una borsa de lloguer municipal. Pellicer aposta per "fer una major difusió d’aquest servei", amb possibles bonificacions sobre l'Impost de Béns Immobles (IB) pels propietaris que cedeixin la gestió dels seus pisos a l’ajuntament. A més a més, el candidat de Junts per Reus a l'alcaldia ha volgut anar més enllà i es mostra obert a valorar la reforma del pis en qüestió a canvi de la seva gestió. Precisament, segons Pellicer, "oferir garanties als propietaris augmenta els pisos de lloguer disponibles". 

Promocions d’habitatge públic

Pellicer ha valorat "molt positivament" la promoció d’habitatge públic promoguda per l'ajuntament mitjançant l’empresa municipal Redessa. Al seu parer, n'és un exemple el barri del Carme, on actualment ja s’està actuant per "edificar-hi pisos de lloguer social i, en el futur, l’INCASOL també preveu fer-hi habitatge dotacional".

De fet, Junts per Reus s’ha compromès també -com ja va anunciar l’actual alcalde- a construir habitatge públic a l’actual aparcament de la riera de Miró, en una promoció que també comptaria amb un aparcament soterrani de dues plantes i una zona verda.

Compra de blocs o promocions existents

Pellicer ha reconegut que "existeix un gruix d’habitatges buits que es troben en mans de bancs, fons d’inversió i grans tenidors, els quals no estan disposats a llogar-los a preus assequibles o per sota el preu de mercat". Per fer front a aquesta situació, Junts per Reus proposa "realitzar la compra d’alguns d’aquests blocs per destinar-los a lloguer social per a joves i gent gran". És el cas dels antics blocs ocupats del carrer Joan Coromines, amb el propietari dels quals l’ajuntament "ja ha realitzat reunions per valorar-ne la compra i incorporar-los al parc d’habitatges de REDESSA".

Cessió de sòl a canvi de lloguer social

Per últim, Junts per Reus també proposa "cedir sòl municipal a fundacions, cooperatives d’habitatge o promotors que estiguin interessats en promoure habitatge de lloguer social". D’aquesta manera, segons Pellicer, hi hauria "una col·laboració público-privada que permetria l’accés de joves i gent gran a un nou parc d’habitatges".

L'alcaldable de Junts per Reus ha volgut deixar clar que “l’ajuntament ha de promoure habitatge públic però no pot assumir tota la inversió necessària”. És per aquest motiu que proposa diferents mesures “que facin possible resoldre la manca d’habitatge assequible.”

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric  15 de Maig de 2019

Menos hablar y mas hacer

Compren de una vez el Reus de futbol antes de que desaparezca totalmente, esto es lo que tienen que hacer, menos hablar