Divendres, 22 de Març de 2019

Unes 500 persones s’informen sobre oci nocturn amb el 'Kit de la qüestió'

Les primeres intervencions d'aquest programa informatiu s'han desenvolupat els dies 21 i 26 de juliol

01 d'Agost de 2018, per Redacció
  • Foto dels participants en una de les activitats del 'Kit de la qüestió'.

    Cedida

La regidoria de Salut i el departament de Joventut de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència fan balanç de les primeres intervencions del «Kit de la Qüestió», el programa d'oci nocturn que neix de la necessitat de treballar de manera conjunta per a un entorn més segur, saludable i de qualitat per a tothom. Es tracta d’un procés participatiu que inclou locals i entitats involucrats en el sector de l’oci nocturn de la ciutat de Reus. Les primeres accions s’han desenvolupat els dies 21 i 26 de juliol, i està previst continuar-les al setembre.

Amb l'objectiu d'oferir espais més segurs, saludables, atractius i igualitaris amb accions més preventives que repressives, el “Kit de la qüestió” impulsa el treball en els propis espais d'oci amb col·laboració dels locals per crear xarxa amb locals i espais de la ciutat compromesos amb la promoció de la prevenció i la reducció de riscos associats a la festa i formar un equip de voluntaris per donar suport a les sortides nocturnes durant la ruta.

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, valora les accions com a molt necessàries: “Les intervencions parteixen de la sensibilitat i realitat dels joves i això assegura l'èxit d'aquestes. Els missatges elaborats per a joves i transmesos per joves és una bona fórmula per continuar treballant”.

Així mateix, la regidora de Salut, Noemí Llauradó, valora de forma positiva “la necessitat d'aportar la màxima informació de forma objectiva, de qualitat, sense prejudicis morals, per tal de reduir al màxim els riscos i modificar algunes pràctiques que poden perjudicar la salut de les persones”.

La informació sobre temes preventius ha arribat a unes 500 persones, mitjançat el repartiment del material (kits, piruletes, flyer, preservatius, adhesius) i la participació en els jocs. Les intervencions consisteixen a fer actuacions en espais d’oci nocturn mitjançant jocs relacionat amb aspectes de convivència, respecte i salut. Fins ara se n'han realitzat dues.

Cada dia s'ha traçat una ruta diferent, i prèviament s'ha parlat amb els locals col·laboradors per explicar-los què es el faria i la implicació que se'ls demanava. Aquestes dues intervencions s'han realitzat als carrers del centre de la ciutat: plaça de la Farinera, plaça del Castell, carrer de l’Hospital, plaça de les Peixateries Velles i plaça del Mercadal.

Joc interactiu

L'espectacle de la intervenció consisteix en un joc que intercala activitats de mímica, endevinalles, preguntes i descripcions relacionades amb el sexe segur i les relacions sanes, el consum responsable, actituds sexistes i el respecte en general. S’han proporcionat pautes per reduir riscos associats al consum de substàncies tòxiques i a les relacions afectivo-sexuals. D'aquesta manera, s'han promogut les bones pràctiques i la responsabilització individual i col·lectiva. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges