Cookie control
Dimecres, 27 de Maig de 2020

Salou ratifica en una moció conjunta de tots els grups la proposta de repartiment d'ingressos amb Vila-seca per PortAventura

El consistori insisteix que la Generalitat pagui amb l'execució d'obres una quantitat equivalent als tributs que deixarà d'ingressar en deu anys

28 d'Agost de 2013, per ACN
  • Ple de l'Ajuntament de Salou d'aquest dimecres

    ACN

Aquestes compensacions es traduirien en un conjunt d'obres que la Generalitat realitzaria durant els cinc primers anys d'aquest període transitori. Es tracta de les obres d'endegament del Barranc de Barenys, que haurien d'estar finalitzades i rebudes abans del 30 de desembre de 2016; les obres de les estacions de bombament Cala Crancs, Maripins i Pla de Maset/Camí del Racó, Platja Llarga i Mirador de Salou, que haurien d'estar acabades, rebudes i en funcionament abans del 30 de desembre de l'any 2015, i les obres de canalització d'aigües pluvials de l'entorn del carrer Barcelona, que haurien d'estar acabades i rebudes abans del 30 de desembre de 2018.

La proposta que defensa Salou a través d'aquesta moció també assenyala que abans que finalitzi el període de cinc anys -l'1 de gener de 2018- s'efectuarà una nova programació tenint en compte els ingressos deixats de percebre pel municipi de Salou per raó del repartiment proposat per la Generalitat i les inversions realitzades "de tal forma que al final del període transitori de deu anys les inversions no siguin inferiors als ingressos deixats de percebre".

Una vegada finalitzat el 31 de desembre de 2022 el període transitori de deu anys, el municipi de Salou percebrà, segons el text, la totalitat dels recursos fiscals generats al seu territori, en l'àmbit del CRT, una vegada deduïda la quantitat a la qual ascendeixi la seva obligació de contribuir a les despeses del consorci en la proporció establerta.

"En el cas que el període transitori passés de 10 als 20 anys -com pretén la Generalitat- a partir del desè any el repartiment fiscal seria del 75% per Salou i el 25% per Vila-seca, igualment amb les mateixes condicions i garanties de compensar i/o abonar el diferencial si s'escaigués", apunta la moció en un altre escenari.

L'alcalde, Pere Granados, ha destacat que "la unitat dels grups polítics ha d'anar més enllà d'aquesta moció en defensa del CRT. Faig una crida a mantenir la unitat per garantir l'èxit de la fita que ens hem marcat, que es respectin els impostos que es generen a Salou". El batlle ha conclòs que "no és una qüestió de voluntat de cedir impostos -que no la tenim- sinó una qüestió de legalitat" i ha recordat com "qui genera desconfiança a la inversió no és Salou sinó les parts que prioritzen, per damunt d'un nou consorci, que nosaltres cedim la fiscalitat".

L'impost turístic, noves inversions per a Salou

D'altra banda, el ple també ha ratificat l'acord entre l'Ajuntament de Salou, el Patronat Municipal de Turisme de Salou (PMT) i la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona per tal de donar suport a la iniciativa d'incorporar l'import recaptat en motiu de l'impost turístic al pressupost del PMT de Salou. 

D'aquesta manera, l'Ajuntament rebaixa d'un 30% de l'aportació econòmica al patronat, 270.000 euros, i el patronat destinarà aquests diners a dur a terme la promoció turística. Granados s'ha mostrat satisfet de l'acord i ha explicat que "els recursos procedents de l'impost turístic recaptat a Salou permetran donar més pes a la promoció turística del nostre municipi així com incentivar la qualitat i la innovació de l'oferta i els serveis de la nostra destinació".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics