Dilluns, 06 de Maig de 2024

Busquen voluntaris per a un estudi sobre els efectes de l'oli d'oliva en la sarcopènia

13 d'Octubre de 2022, per Reusdigital.cat
  • Reus.cat

L’estudi FOOP-Sarc consisteix en saber quins efectes té sobre la sarcopènia (la pèrdua de massa muscular) el consum d’oli d’oliva (normal o ric en compostos fenòlics), un prebiòtic a base d’un tipus de fibra alimentària (o un placebo) i el seguiment d’unes recomanacions nutricionals i d’activitat física durant tres mesos. Posteriorment, als sis mesos, es realitzarà de nou una visita de control per avaluar si els beneficis obtinguts perduren o no en el temps.

D’aquesta manera, el grup de recerca de la URV que tira endavant el projecte podrà conèixer quins beneficis s’obtenen de l’oli ric en compostos fenòlics, de la combinació de l’oli ric i el prebiòtic.

Per realitzar aquest estudi, el grup ha llançat una crida per trobar 135 voluntaris d’entre 60 i 74 anys que tinguin dificultat per pujar o baixar escales, poca força, els costi caminar a velocitat ràpida, sentin debilitat a les cames, hagin patit alguna caiguda o els hagin diagnosticat prèviament de sarcopènia.

Per participar en l’estudi FOOP-Sarc, els voluntaris hauran de fer una visita per comprovar que tenen sarcopènia i que són candidats a participar en la investigació. Una singularitat d’aquest estudi és que els voluntaris participaran en la creació del material pel seguiment de les recomanacions nutricionals i d’activitat física de l’estudi (procés de cocreació), per tal d’aconseguir una millor adherència a la intervenció nutricional i d’activitat física.

L’estudi es porta a terme a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili (URV), al carrer de Sant Llorenç de Reus, i al Centre MQ de Reus que es troba al costat de la facultat, al carrer del Vapor Nou (a l’antic Hospital de Reus).
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges