Dilluns, 13 de Maig de 2024

Cossetània Edicions arriba a Sant Jordi amb 185 propostes i un repunt de vendes del 21%

‘Pàleo Receptes’ d’Eudald Carbonell i Cinta Bellmunt, ‘Els arbres no es podien moure’ de Joan Cavallé, ‘La força del vent’ de Marta Magrinyà o ‘El cafè de París’ de Francesca Aliern, títols destacats

14 d'Abril de 2016, per ACN
  • Alguns dels autors que presenten novetats a Cossetània Edicions i Angle Editorial

    ACN

L'editorial de Valls Cossetània Edicions i les firmes Angle Editorial, Eumuo Editorial, Lectio Edicions i Quorum Llibres presenten 185 propostes per Sant Jordi amb un ampli ventall de novetats d'autors del territori. Destaquen les ‘Pàleo Receptes’ de l'arqueòleg Eudald Carbonell i Cinta S.Bellmunt, ‘Els arbres no es podien moure’ de Joan Cavallé, ‘La força del vent’ de Marta Magrinyà, ‘Defenseu-nos en la batalla’ de Miquel Reverté, ’25 Edicions del Concurs de Castells de Tarragona’ de Jordi Andreu i Jordi Suriñach o ‘El cafè de París’ de Francesca Aliern. Roger Roig i Hugo Prades amplien el ventall de propostes d’El Patufet amb ‘La caragolada’ i ‘El Patufet i el teu aniversari’, mentre que el col·lectiu Paraules Ebrenques publica ‘Lo llibre 2’ després de l’èxit del primer recull. El grup editorial vallenc afronta Sant Jordi amb optimisme després de tancar el 2015 amb un 21% més de vendes i una facturació de 2,75 MEUR.

El segon grup editorial en llengua catalana va créixer l’any passat a nivell de vendes de forma significativa, malgrat l’estancament del sector. Segons ha apuntat el director de Cossetània, Jordi Ferré, des del gener del 2015 algun dels títols de la companyia s’ha situat entre els deu més venuts a Catalunya. Destaca els ‘Sucs Verds’ de Carla Zaplana, que porta 62 setmanes al ‘top ten’ i ja va per la setena edició.

El grup també augura bones perspectives de cara a Sant Jordi, després que l’any passat va situar quatre dels seus títols entre els més sol·licitats en l’àmbit de no ficció. Des d’aleshores, les diferents firmes del grup han editat 185 noves propostes, entre les quals el XXV Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler: ‘Sense fi’, de Salvador Company.

Entre les novetats també destaquen títols com el ‘Cafè de París’ de la xertolina Francesca Aliern, una novel·la ubicada a la capital francesa que presenta la història d’una dona apassionada per la música en temps de la Segona Guerra Mundial. ‘L’Ebre, un riu que fa pujada’ és la proposta de la veu del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Arturo Gaya, qui ressegueix el riu Ebre de la desembocadura fins al naixement per presentar les històries i llegendes que amaga.

Dos anys després de sorprendre amb 'Llaços secrets', una novel·la d'intriga ambientada en el Reus de la postguerra, l’autora Marta Magrinyà torna a convertir la seva ciutat en un escenari de novel·la. ‘La força del vent’ es remunta a l’any 1958 per mostrar la vida diària de l’època, amb dosis d’amor, intriga, revenja, conspiració i mentida.

El rapitenc Miquel Reverté s’estrena a Cossetània amb ‘Defenseu-nos en la batalla’, una novel·la policíaca guardonada amb el XXVII Premi Literari Vila d’Ascó. En un gènere que no li és desconegut, l’autor situa a Tortosa un assassí en sèrie que fa més de deu anys que actua a Catalunya, sempre en escenaris relacionats amb Sant Miquel.

’25 Edicions del Concurs de Castells de Tarragona. Emocions puntuades’ és la proposta de Jordi Andreu i Jordi Suriñach per aquest Sant Jordi,. L’analista casteller i el periodista aprofundeixen en la trajectòria del certamen a Tarragona, farcida d’interrupcions i polèmiques des de la seva primera edició l’any 1932. L’obra és fruit d’un treball d’investigació, de recerca de testimonis i de material gràfic.

Joan Cavallé publica el seu segon títol amb Angle Editorial: ‘Els arbres no es podien moure’, una novel·la d’iniciació i d’aprenentatge protagonitzada per un nen que, durant dos mesos, estiueja en un mas recòndit de la muntanya sense d’amics, electricitat, jocs ni televisió. La força de la natura pren tot el protagonisme en aquesta obra articulada en quatre històries entrellaçades, que alhora evoquen les diferents forces: terra, aire, aigua i foc.

L’arqueòleg Eudald Carbonell i la periodista Cinta S. Bellmunt porten a les llibreries les ‘Pàleo receptes’, un recull d’una seixantena de receptes inspirades en els aliments del paleolític. Un receptari fictici elaborat amb imaginació que intenta aproximar-se a la dieta que mantenien els avantpassats d’entre fa 2,8 milions i 10.000 anys. Una obra sorgida dels estudis de fòssils localitzats en diferents jaciments, que també s’editarà en francès, alemany i anglès.

Montserrat Puig s’estrena en l’àmbit editorial amb la guia ‘Baix Camp. 17 excursions a peu’. Aquesta barcelonina establerta a Tarragona des de fa deu anys, recull disset rutes circulars que miren d’allunyar-se de la cara més coneguda del territori. La publicació acosta al lector a l’encant de viles com Colldejou, l’Argentera o Pratdip, tot oferint un producte de proximitat a cavall del mar, la muntanya i el camp.

Un dels autors més prolífics dins de Cossetània Edicions, Vicent Pellicer, planteja a ‘Diari de Natura’ un dietari on ressonen les quatre estacions, amb la simfonia del massís del Port. Una tendra abraçada a la natura i una passejada pels rius, cims i barrancs que s’articulen amb narracions curtes escrites a través de prosa poètica.

El col·lectiu Paraules Ebrenques aprofita l’èxit de ‘Lo llibre. Paraules, frases i expressions del parlar de les Terres de l’Ebre’ per fer-ne una segona edició. A més, presenta una versió infantil obligadament més “depurada” que s’ha batejat com ‘Lo llibre 2’, on aglutina dites, refranys i expressions del territori, juntament amb un recull de vocabulari i un petit cançoner. Les il·lustracions les han elaborat alumnes de 5è primària de col·legis ebrencs.

El periodista reusenc i professor de llengua alemanya Cesc Avilés glossa a ‘Barcelona Melòmana’ la passió de la capital catalana per la música clàssica a través dels grans compositors, de Bach a Stavinsky, passant per Mozart, Beethoven, Verdi o Wagner.

El filòleg Roger Roig i l’il·lustrador Hugo Prades hi tornen amb les històries d’en Patufet amb una nova edició per pintar del ‘Patufet, on ets?, del qual l’any passat se’n van vendre 4.000 exemplars. La seva principal novetat és ‘La caragolada’, un conte amb què volen acostar a la mainada el costum de recollir cargols i menjar-se’ls. A més, han encetat una nova línia d’aniversari, ‘Per molts anys’, amb edicions personalitzades pels 20 noms de nen i els 20 de nena que són més habituals.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges