Un centenar de persones es reuneixen a Tarragona per desenvolupar idees de gamificació

Els participants a la trobada també han pogut provar un prototip de les Google Glass

02 de Febrer de 2014, per ACN

  • Un dels grups participants al ThinkIt Gamification Hackathon

    ACN

ThinkIt Gamification Hackathon és el nom de la trobada que ha tingut lloc, aquest cap de setmana, a la Capsa de Música de la Tabacalera de Tarragona. Un esdeveniment que ha durat 36 hores i que ha servit perquè diferents perfils de persones -desenvolupadors, dissenyadors, experts en finances, educadors...- es reunissin per crear un projecte. En aquesta ocasió la temàtica era la gamificació, és a dir, aplicar tècniques de jocs a tasques de la nostra vida que són avorrides o que suposen un gran esforç. Entre altres idees, s'han desenvolupat aplicacions mòbils per fer la compra, deixar de fumar, o motivar a realitzar exercici físic. Els participants també han pogut provar un prototip de les Google Glass.

La trobada va començar dissabte amb diferents xerrades i la presentació d'una desena d'idees, de les quals se'n van triar sis per desenvolupar al llarg del cap de setmana. Així, cadascun dels inscrits, que en aquesta edició han estat un centenar, va triar el projecte que li semblava més atractiu per unir-s'hi. Una de les principals qüestions que s'ha tractat en cada aplicació és el seu rendiment, és a dir, com es pot aconseguir un benefici econòmic de la idea. Vanessa Galcerà, membre de l'organització ThinkIt, ha explicat que hi ha "diferents formes de gamificar, i tots coneixem una mica les basades en publicitat", però també n'hi ha d'altres, com les que es basen en la "compra de vides". "Cadascú ha de buscar quin és el mètode de monetització", ha dit Galcerà, "que s'adapta més al seu tipus d'aplicació".

Un dels projectes que s'ha desenvolupat durant l'esdeveniment és una aplicació per recollir dades experimentals en psicolingüística utilitzant el mòbil. "L'objectiu del joc", ha explicat Juan Haro, un dels membres del grup, "és demostrar quant coneixes d'una llengua. D'aquesta manera es podrien comparar diverses llengües, buscant una mica la competició".

Els participants han provat un prototip de les Google Glass

L'organització ha portat a la trobada un prototip de les ulleres Google Glass, que els participants han pogut veure i provar. Vanessa Galcerà ha afirmat que la gent "flipa bastant" quan les veu, i que recorden "les ulleres de Son Goku o el visor de Terminator". Tot i això, ha assegurat que és un producte "interessant", i que s'haurà de veure com acaba afectant la nostra vida quotidiana.

S'espera que els projectes es puguin continuar desenvolupant

L'objectiu de la trobada és, bàsicament, que la gent es conegui, faci contactes, maduri la idea i comenci a treballar. A partir d'aquí esperen que, si no tots, alguns d'aquests projectes es puguin desenvolupar a nivell professional.

Aquest és el segon esdeveniment que organitza ThinkIt. El primer va tenir lloc el passat mes d'octubre i es va centrar en les Smartcities. De cara al futur no descarten fer-ne més, amb noves temàtiques en les quals treballar.

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.