Val la pena!
Aconsellat pels experts culinaris d'aquest diari, Jesús Rojo, cuiner i propietari del restaurant Rosa dels Vents de Reus, ha elaborat aquest divendres, un potaco, un plat típic del Baix Camp que, malauradament, en els últims anys ha perdut presència en les nostres taules.
Es tracta d'un guisat amb patates, tomaques, carabassons, ganyims de tonyina, cargols, i altres ingredients, que preparaven antigament els pagesos de casa nostra. Rojo ha cuinat un potaco inspirat en la recepta del reusenc Salvador Mallafré (la qual adjuntem) heretada de la seva àvia de Riudoms (Mas Nuet), i que ha tingut una gran acceptació entre els comensals.
Us el recomanem.
Ingredients:
400 grams de ganyims a trossos
Mig quilo de caragols
500 grams de patates esqueixades
dues cebes trinxades
dues carabassons tallats a bocins
dues tomaques tallades a trossos
Pebre negre
Pebre roig dolç
Sal
Oli
Aigua
Preparació: Sofregiu els ganyims i després els poseu en un plat. Amb l'oli que quedi dels ganyims, sofregiu la ceba, la tomaca i tireu-hi el pebre.
Quan ho tingueuu tot sofregit tireu-hi la patata i el carabassó fet tot a bocinets, després tireu-hi aigua calenta (més o menys cobrint-ho) i feu-ho coure fins que la patata estigui mig cuita; aleshores tireu-hi els ganyims, tasteu-ho de sal i quan tot estigui cuit, tireu-hi els caragols ja nets i cuits.
Que vagi de gust!
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics