Dimarts, 07 de Maig de 2024

Com es prepara el «potaco», el plat típic del Baix Camp?

19 d'Agost de 2021, per
  • Us mostrem la recepta per gaudir d'aquest típic plat de casa nostra

    Viquipèdia

Aconsellat pels experts culinaris d'aquest diari, Jesús Rojo, cuiner i propietari del restaurant Rosa dels Vents de Reus, ha elaborat aquest divendres, un potaco, un plat típic del Baix Camp que,  malauradament, en els últims anys ha perdut presència en les nostres taules.

Es tracta d'un guisat amb patates, tomaques, carabassons, ganyims de tonyina, cargols, i altres ingredients, que preparaven antigament els pagesos de casa nostra. Rojo ha cuinat un potaco inspirat en la recepta del reusenc Salvador Mallafré (la qual adjuntem) heretada de la seva àvia de Riudoms (Mas Nuet), i que ha tingut una gran acceptació entre els comensals.

Us el recomanem. 

Ingredients:

400 grams de ganyims a trossos

Mig quilo de caragols

500 grams de patates esqueixades

dues cebes trinxades

dues carabassons tallats a bocins

dues tomaques tallades a trossos

Pebre negre

Pebre roig dolç

Sal

Oli

Aigua

Preparació: Sofregiu els ganyims i després els poseu en un plat. Amb l'oli que quedi dels ganyims, sofregiu la ceba, la tomaca i tireu-hi el pebre.

Quan ho tingueuu tot sofregit tireu-hi la patata i el carabassó fet tot a bocinets, després tireu-hi aigua calenta (més o menys cobrint-ho) i feu-ho coure fins que la patata estigui mig cuita; aleshores tireu-hi els ganyims, tasteu-ho de sal i quan tot estigui cuit, tireu-hi els caragols ja nets i cuits.

Que vagi de gust!

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  20 d'Agost de 2021

Val la pena!

Recuperar plats i receptes senzilles sempre serà bo. Ànims i endavant!

Reportatges