Divendres, 22 de Novembre de 2024

Fundación Repsol premia el projecte més innovador d’alumnes d'FP a la demarcació

El projecte Fenix 4 ha estat dissenyat per estudiants d'Horticultura i jardineria

16 de Març de 2018, per Redacció
  • Un instant del lliurament de premis

    Cedida

El projecte Fenix 4, dissenyat per quatre alumnes de Formació Professional del l'IESD Horticultura i jardineria, amb el suport dels seus professors i l’assessorament dels voluntaris Repsol, ha estat el guanyador de la primera edició del programa d’Emprenedoria en FP de Fundación Repsol. El premi s’ha entregat en el marc del Demo Day, un acte que posa fi a la primera edició d’Emprenedoria en FP a Tarragona, "un innovador programa posat en marxa per Fundación Repsol amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora i millorar l’ocupabilitat dels estudiants de Formació Professional", s'ha exposat des de l'entitat.

Durant l’acte, que s’ha celebrat a l’auditori de la Pobla de Mafumet, els 11 equips participants han exposat els seus projectes davant el jurat, que ha valorat la creativitat i el valor de la proposta, el pla de treball, la viabilitat, el compromís social i l’exposició realitzada pels alumnes. El guanyador ha estat el projecte Fenix 4, desenvolupat pels alumnes d'FP de l'IESD Horticultura i jardineria, amb el suport dels seus professors i voluntaris Repsol. Aquest equip proposa "una innovadora solució per detectar de forma semiautomàtica incendis latents mitjançant el reconeixement d'imatge", s'ha subratllat.

A més, han assistit a la presentació Valero Camps, inspector d’educació de la Generalitat de Catalunya i Eduardo García, director de l’àrea Institucional, d’Energia i Sostenibilitat de Fundación Repsol, encarregats d’entregar el premi.

Quatre mesos de feina

La primera edició d’Emprenedoria en FP a Tarragona es va iniciar al novembre de 2017 i després d’una ronda de hacktones, finalment s’han unit al projecte un total de 43 alumnes i nou professors d'FP pertanyents a sis centres educatius (l’Institut Baix Camp, l’IESD Horticultura i jardineria, l’Institut Pere Martell, l’Escola Joan XXIII, l’Institut Francesc Vidal i Barraquer i l’Institut Jaume Huguet). Després de rebre formació especialitzada, els propis alumnes han liderat els seus equips, que han rebut també l’assessorament dels professors d'FP i dels voluntaris Repsol. Al llarg de la fase d’ideació, els 11 equips han decidit el seu projecte, l’han validat i han après a comunicar-lo.

Per a això, han rebut també formació a càrrec d’experts. A través d’aquesta iniciativa, Fundación Repsol ofereix als alumnes participants formació en temes com el lideratge, la creativitat, la comunicació o leanstartup. En l’organització d’aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de Cise (Centre Internacional Santander d’Emprenedoria). A més de a Tarragona, aquest projecte s’ha desenvolupat paral·lelament a A Coruña, Ciudad Real i la regió de Múrcia, involucrant a més de 170 alumnes i 35 professors de 24 centres d'FP, que han comptat amb el suport de 28 voluntaris Repsol i mentors del Secot.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Anton Joan Carricondo  17 de Març de 2018

Felicitats per aquests suports!

És molt important donar cabuda a les investigacions i millores en els estudis i treballs d'una joventut que, ens moltes ocasions, es troba orfe de suport econòmics i acadèmics. És evident que cal reinvertir els guanys en millores. Moltes gràcies!