Dilluns, 18 de Febrer de 2019

L’Espluga de Francolí es reincopora al Consorci d’Aigües de Tarragona

El CAT ha celebrat l’assemblea general d’usuaris aquest 24 d’abril

26 d'Abril de 2018, per Redacció
  • L'assemblea del CAT ha tingut lloc a l'Espluga del Francolí

    Cedida

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha celebrat, aquest 24 d’abril, l’assemblea general per aprovar els resultats de 2017 a l’aula de l’aigua a l’ETAP de l’Ampolla. En la mateixa sessió, també s’ha aprovat la reincorporació com a consorciat de l’ajuntament de l’Espluga de FrancolíEl municipi de la Conca de Barberà tindrà una dotació de 150 m³/dia equivalent a 54.750m³/any. Amb aquesta darrera incorporació el Consorci d’Aigües de Tarragona passa a tenir 63 ajuntaments consorciats i 26 indústries.

A l’assemblea, s’ha informat als usuaris de la situació dels comptes de l’exercici anterior per la seva aprovació. D’altra banda, s’ha donat compte de les licitacions i adjudicacions efectuades des de la darrera Assemblea celebrada el mes d’octubre així com de les obres i projectes realitzats i en curs. En aquest sentit, també s’ha presentat l’informe d’explotació de l’any 2017. Les dades completes del 2017 estan recollides a la memòria, accessible a través del web corporatiu (http://www.ccaait.com/cat/memoria_corporativa/2017/CAT_Memoria2017.pdf)

També en l’ordre econòmic, s’ha informat de la revisió del tipus de cànon de derivació, amb resolució del Consell de Ministres del 23 de febrer de 2018, passant d’un tipus de 0,09757 a 0,09067 €/m³. Aquesta disminució suposa un estalvi de costos de 691.845 € anuals per tots els consorciats. Una reducció que s’ha aplicat ja a la factura de tots els ajuntaments i indústries consorciades des del passat mes de març.

24 milions d’euros durant els propers 4 anys

El director-gerent del Consorci, Josep Xavier Pujol, ha explicat als consorciats les línies bàsiques del Pla Estratègic 2018-2021. Un document que recull les principals inversions dels propers quatre anys, valorades en més de 24 milions d’euros. Concretament enguany, Pujol ha Pujol ha explicat als consorciats que en les properes setmanes s’implantarà la seu electrònica i el portal de transparència del CAT.

Record per Albert Abelló

El president en funcions del Consorci, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut recordar el president Albert Abelló, mort de manera sobtada el passat 20 de desembre, assegurant que “va ser un president que va liderar el projecte més innovador dels darrers anys, la planta d’ozó, una infraestructura que ha permès al CAT millorar la qualitat de l’aigua en el procés de potabilització i a la vegada estalviar un 16% en els costos dels reactius, reduint també l’impacte en el medi ambient”.

 

COMENTARIS (0)