Dilluns, 20 de Maig de 2024

Tretze establiments se sumen a les Jornades Gastronòmiques del Calamar

20 de Novembre de 2021, per Reusdigital.cat
  • Restaurants de Salou faran receptes i menús amb el calamar com a producte estrella

    Cedida

Salou ha presentat una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Calamar, que se celebraran, des d’aquest passat divendres, 19 de novembre, i fins al 5 de desembre, als 13 establiments de restauració participants. Es tracta d’una iniciativa organitzada per l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, i amb la col·laboració del celler Segura Viudas.

Els establiments que prenen part en les jornades són els següents: El Totxo Taverna (Barcelona, 40); Taberna El Tirador (Ciutat de Reus, 1); Restaurant El Galeón (Valls, 8); O Mar Restaurant (avinguda de Carles Buïgas, 29); Restaurant Castillo de Javier (avinguda de Carles Buïgas, 29); Restaurant Cook and Travel (Llevant, 5); Restaurant Deliranto (Llevant, 7); Malapecora Restaurant (Via Augusta, 14); Asador Córcega Restaurant (Major, 31); Restaurant D'Albert (Espigó del Moll, s/n); Casa Soler (avinguda de la Diputació, 197); 4R Casablanca (passeig de Miramar, 12); i Bufacaldos (passeig de Miramar, 40).

Menús amb el calamar de protagonista



El programa de les jornades inclou els diferents menús que elaboraran els restaurants, durant els dies del certamen, amb el calamar, com a producte protagonista. També recull un conjunt de receptes fàcils que han preparat els xefs dels establiments, per tal que es puguin elaborar, des de casa, com, per exemple, l’arròs melós d'eriçó de mar, el calamar sobre piperada, el romesquet de calamar, les favetes baby amb calamarsets o els calamars en salsa, entre d’altres.

L’alcalde, Pere Granados, diu que “el calamar té una gran tradició a Salou”, atès que “és la festa més antiga amb la què compta el municipi, en el marc d'un concurs”. També fa referència al gran salt qualitatiu de l’oferta gastronòmica de Salou, i indica que “la nostra restauració ofereix una cuina molt atractiva, que ens posiciona com a referent, a nivell de la Costa Daurada, del territori català, així com d’arreu de l'estat i d’Europa”.
Les Jornades Gastronòmiques del Calamar són la darrera iniciativa que conforma el calendari gastronòmic de la vila, raó per la qual ja s'està treballant en l’agenda de l'any 2022.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, Pep Moreno, explica que "al voltant de Salou tenim un territori increïble que té de tot", pel que fa als productes de proximitat i de qualitat, i esmentant que "la zona de Tarragona té la concentració més alta d'Europa de les denominacions d'origen de vi i la concentració més alta d'Europa de Denominacions d'Origen de producte i d'Indicacions Geogràfiques Protegides, d'alta qualitat".

La festa del calamar



Moreno explica que enguany, “hem fet la versió del programa de les jornades en un llibret de paper, per tal que la població el pugui tenir a casa com una font de consulta, i elaborar, d’aquesta manera, les receptes”.

Per la seva part, l’Area Manager On Trade de Segura Viudas, Miquel de Julian, manifesta que “les Jornades Gastronòmiques del Calamar de Salou són una aposta molt important, atès que l’hostaleria és molt rellevant per a la comarca”.

El regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, expressa la seva satisfacció per poder reprendre les jornades, ja que “és fantàstic poder tornar a gaudir d'aquest esdeveniment, que combina la potent oferta gastronòmica de Salou, amb una tradició tan arrelada a casa nostra com és la Festa del Calamar”.

Cal recordar que les jornades coincideixen amb la tradicional la Festa del Calamar, que es durà a terme a Salou, del 22 al 27 de novembre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges