El museu d'història i patrimoni local de Falset s'instal·larà al castell

La finalitat és combinar l'oferta museogràfica al voltant del món del vi amb la funció del Museu de Falset

02 de Març de 2017, per Redacció

  • Castell de Falset

    www.turismepriorat.org

El castell de Falset ha tancat les seves portes, aquest dimecres, 1 de març, per reconvertir-se i acollir un museu patrimonial de caràcter local que no té des de l'any 1990. Aquest nou espai combinarà l'oferta museogràfica al voltant del món del vi, tal com s'ha fet fins ara, amb la novetat d'oferir també la funció de Museu de Falset, dedicat a divulgar el patrimoni i la història de la localitat. La inauguració està prevista per a l'agost, coincidint amb la Festa Major.

La reobertura del Museu de Falset és una assignatura pendent del municipi, ja que s'ha anat endarrerint des del seu tancament. Està previst que, en aquest nou espai, es puguin exposar algunes de les peces que hi havia a l'antic museu i que pertanyen al fons del Centre d'Estudis Falsetans.

Tot i això, el projecte definitiu del castell de Falset es definirà en funció del nou pla director, que es troba en fase de redacció després del conveni que van signar recentment l'alcalde, Jaume Domènech, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. En virtut d'aquest conveni, la Diputació subvenciona l'Ajuntament amb 18.000 euros per poder dotar-se d'aquest pla director.

L'alcalde de Falset, Jaume Domènech, creu que "és moment de revisar els objectius i l'estratègia d'aquest espai museístic, ja que ha passat prou temps des de la seva inauguració l'any 2009". Domènech afirma que "amb el nou Pla Director ens proposem captar nous públics, augmentar el nombre de visitants i consolidar-lo com un centre de referència per descobrir l'oferta cultural i enològica del territori".

Per la seva part, la Diputació de Tarragona subratlla la voluntat d'atendre, com és el cas de Falset i el seu castell, els projectes i actuacions dels consistoris que tenen un interès singular i social, en favor dels seus habitants i del territori.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.