Dimecres, 24 d'Abril de 2024

Entitats de Reus proposaran projectes d'estudi a alumnes i professors de la URV

Aquestes idees es podran desenvolupar en treballs de fi de grau o màster

17 de Març de 2014, per Enrique Canovaca
  • Presentació del projecte

    Enrique Canovaca

"Hem d'orientar els treballs de fi de grau o de màster cap a la resolució de problemes reals". D'aquesta manera, la vicerectora de la URV, Anna Maria Marquès, ha defensat un projecte pioner al territori, que es basa en el concepte d'aprenentatge servei i en les fires de caràcter social celebrades a moltes universitats del Canadà, Regne Unit o Bèlgica. Són les pròpies entitats les que proposen temes d'estudi, en base a unes necessitats.

Reus acollirà la primera trobada d'aquest tipus al territori, amb la participació d'unes trenta entitats, que presentaran una cinquantena de projectes, el proper 24 d'abril, a la facultat d'Economia i Empresa. El format del mercat de projectes solidaris serà més innovador que els dels seus referents internacionals, segons ha indicat Marquès, "ja que no serà com una fira típica".

La trobada s'ha ideat perquè hi hagi tres espais. El primer, l'Àgora, estarà reservat a l'exposició per part de les entitats socials dels projectes prèviament identificats i seleccionats per la universitat. El segon, Quiosc, servirà perquè les associacions posin a disposició dels estudians i professors el material gràfic que creguin oportú. L'últim, Meeting Point, ofereix a les entitats un espai propi, per tal d'ampliar informació sobre la seva activitat.

La vicerectora de la URV ha indicat que, a partir d'ara, s'obrirà el procés de difusió d'aquesta activitat entre la comunitat educativa de la universitat, per tal que "entre associacions i professors i estudiants hi hagi unes 250 persones durant la jornada". Marquès ha assegurat que molts dels projectes presentants tenen un caràcter multidisciplinar, és a dir, que a aquest mercat hi haurà convidats membres de gairebé totes les titulacions.

Per últim, la vicerectora de la URV ha explicat que els projectes presentats i estudiats, posteriorment, no han de tenir un ànim de lucre. En aquest sentit, "hem de mesurar molt bé què aprovem per estudiar, especialment, en l'àmbit més tecnològic, ja que tenim propostes, per exemple, per fer aplicacions de mòbil".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics