Cookie control
Dimecres, 08 d'Abril de 2020

La societat catalana, avui

05 de Gener de 2017, per Xavier Guarque

Està clar que a Catalunya s'han configurat tres blocs de ciutadans, que crec que representarien la pràctica totalitat dels catalans, de la gent que viu a Catalunya, vingui d'on vingui i senti els colors que senti.

Un bloc, dels que encara esperen un gest o un indici que mostri ganes d'arreglar la situació des de la diferència. Un altre, totalment escèptic i segur que mai arribarà res, i que si alguna cosa arriba, creu que no es complirà i ni tan sols serà creïble. I un tercer bloc que, igual que en el segon, però a la inversa, englobaria als qui estan convençuts que no arribarà res, senzillament perquè no pot arribar res que hagi de representar un tracte diferenciat de la resta d'espanyols.

Els "afiliats" a qualsevol dels tres grups tenen el mateix dret de creure's que només amb el que combreguen resideix la veritat i que és el que ha de ser. Però en moments d'alta dificultat d'entesa, com l'actual, convé destensar, suavitzar posicions per mirar de trobar un punt entremig on tothom pugui parlar amb tothom. En cas contrari, tots, tots haurien de preguntar-se on farem cap? Com acabarà això per uns i per als altres?

Aquí, nosaltres, que no podem decidir el com, el per què, que ens hem d'administrar amb el que queda després que els nostres impostos "passin" per Madrid i que si tenim una altra manera de fer les coses, hem d'atendre les nostres prioritat -r+d+i, dependència, per exemple-, esgarrapant fons d'altres partides, sempre amb la sensació de vestir un sant per despullar-ne un altre.

Per ara i tant, formem part d'una altra realitat en la qual tot senzillament va el que va per la inèrcia del que no es para, mentre van tancant empreses, es van reduint jornades de treball, es van presentant els ERO..., i tot plegat sempre a costa dels treballadors.

Ens fan empassar que tot el mal ha passat, que ja es creen cents de mils de llocs de treball i els que es crearan, a la vegada que sabem que estan en perill les nostres pensions. Perquè en cinc anys s'han gastat pràcticament tot el fons de reserva per a les pensions creat el 2000 i perquè el que entra a les arques de la Seguretat Social, procedent de les cotitzacions dels salaris dels treballadors, no són les que haurien de ser per a mantenir el sistema.

I aquí, molts encara segueixen obstinats a ignorar tot això que ens condiciona totalment i segueixen veient tots els mals pels maldestres que som nosaltres.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (5)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Xavier Guarque  11 de Gener de 2017

a Baix Camp

Qui sigui vostè, demostri'm en que no tinc raó i em retractarè... Cregui'm que en tinc ganes.

Juan Antonio Carricondo Oyonate  10 de Gener de 2017

Menys paraules!

No cal tantes paraules: cal plantejar realitats. Sense propostes realistes no es pot fer res. Agradi o no el fet és que hi ha un neguit que cal entendre. El mon és canviant al mateix ritme que les idees i no serveix dir no. Tot i el nou any: no comprenc els anònims i amagar la personalitat: és una manca de coratge que permet seguir dient coses anònimes.

Baix Camp  10 de Gener de 2017

Quina vergonya Sr. Guarque,

Quina vergonya Sr. Guarque, es creu que te rao?

ep  06 de Gener de 2017

la sociedad catalana

Se queda ud. corto con los grupos. Existen grupos, en los cuales me incluyo , que somos muy críticos con las politicas en general de España, pero no nos creemos ni una coma de la nueva política independentista, sus atropellos a los derechos de los ciudadanos ,sus ridículos y sus derroches diarios, y créame , no es un grupo pequeño.
Por otra parte me hace gracia leer el ansia y desesperación que le produce el no reconocimiento de "las diferencias" (que no superioridades). ¿que es exactamente lo que el estado español en su conjunto le impide a ud. expresar esas diferencias? Ud. como miembro del estado español , es decir, como español. ¿Que reivindica exactamente como diferencial que no se le permite expresar?

josep  05 de Gener de 2017

sempre al mateix,Sous

sempre al mateix,Sous vosaltres que eu fotut la merda aquí a Catalunya Sr. Guarque, ho no sen recordé, Crean odi entre els catalans,odi si Sr. Guarque, quan avans am moltes dificultats i sufriments existía una calma sobre tot am aquestos temas ,pero es viritat la mala herva sa de crema del contrari torne a surti,a tornac a surti iara veu que poc a poc se va segan,en ultim recurs per defensa per di algo als ultims recursos al infans am fanalets, me be a la memoria com fein servi als menors per defensa posision en la guerra del califac, realment lamentable tot al queu arriavc a fer a Catalunya,aquells que es creiu catalanys,menspresian als altres que tambe o son

Reportatges