"Les entitats van anunciar la presentació del recurs i encara no han formalitzat el tràmit de la demanda", ha aclarit el regidor de Seguretat, que ha fet de portaveu del govern davant l'absència de l'alcalde, Carles Pellicer, que aquest divendres es troba fora de la ciutat. Per tant, l'auto del TSCJ resol una petició de suspensió cautelar, sense conèixer ni tan sols, segons Enrech, quins són els motius que al·leguen les associacions islàmiques, així com tampoc els del govern municipal. "Ara, simplement, s'ha admès l'escrit que fixa la voluntat de recórrer l'ordenança i s'ha dictat una suspensió cautelar", ha insistit el regidor. Posteriorment, els denunciants tindran entre 1 i 20 dies per formalitzar la denúncia.
Enrech ha defensat que l'ordenança de civisme "referma la nostra voluntat de no anar contra cap símbol religiós" i que les multes interposades són per motius de seguretat, davant la inexistència d'una legislació superior que així ho contempli ja sigui a nivell català o estatal. "Els articles no tenen cap connotació religiosa", ha insistit el regidor, qui creu que "no s'han d'establir privilegis cap a ningú" i que el fet de portar la cara tapada pel carrer "ha de ser objecte de rectificació".
Preguntat per la jurisprudència de la sentència del Tribunal Suprem sobre l'ordenança de Lleida, que pretenia el mateix que la de Reus, Enrech ha reconegut la seva coneixença, però s'hi ha referit a una altra sentència del Tribunal d'Estrasbourg que dóna la raó a aquells que volen prohibir portar la cara tapada, inclosos el burca i el nicab, per motius de seguretat. El text europeu, però, no és d'aplicació a Espanya, on la constitució estableix, com a dret fonamental, la llibertat religiosa. Tot i així, el govern municipal espera que quan es dicti sentència sobre el cas, es tingui en compte la jurisprudència europea.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics