L’oferta d’ARE suma 110 propostes per al curs 2016-2017

La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística apunta que ‘a l’inici de curs es volen presentar ofertes interessants’

27 d'Octubre de 2016, per Redacció

  • Impulsors de les ARE a Reus

    Cedida

La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística posa a disposició dels centres educatius les 110 propostes que confereixen el catàleg d’Activitats i Recursos Educatius (ARE) del curs 2016-2017, per tal de que es puguin realitzar tallers, visites i activitats pedagògiques per complementar els programes educatius. “És a l’inici de curs quan volem presentar i oferir des del web de l’Ajuntament una oferta especialment interessant per a la comunitat educativa”, ha assenyalat la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà.

Les ARE són un conjunt d’activitats i programes educatius promoguts per diferents àrees i organismes municipals, amb un catàleg que es manté obert durant tot el curs per incorporar iniciatives educatives. Les activitats estan dividides en set eixos temàtics, que són convivència i participació, cultura, història i patrimoni, natura i sostenibilitat ambiental, orientació laboral, salut i prevenció de riscos i esports. Tot i això, les activitats també es poden cercar segons les diverses etapes educatives que són educació infantil, primària, secundària, persones adultes i famílies.

La consulta a les ofertes d’ARE i la formalització d’inscripcions a les activitats es pot realitzar mitjançant el web de la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística.

Darreres incorporacions

El catàleg de les ARE ha acollit noves propostes, com l’espectacle ‘Alícia al país de la música’, destinada a estudiants de primària, que té com a objectiu ensenyar el conservatori i mostrar diferents instruments, gèneres i estils musicals. També vol promoure la participació d’espectadors i fomentar l’escolta de música, l’assistència al teatre, la lectura i la cultura en general.

Una altra de les novetats és ‘Què li passa a la persona quan té Alzheimer’, dirigida a l’educació secundària, que proposa la visualització de diferents fragments de la pel·lícula ‘Siempre Alice’, per reflexionar sobre la malaltia i fomentar l’empatia dels joves i les relacions d’ajuda amb els malalts d’Alzheimer.

‘Les aventures d’en Pere Ganxet: la desaparició de l’estàtua’ és una incorporació destinada a estudiants de primària, que consisteix en difondre l’emblemàtica figura d’en Pere Ganxet mitjançant el dipòsit d’uns panells explicatius que es podran treballar a criteri dels docents.

Amb l’objectiu d’apropar els alumnes a la recerca biomèdica i al seu impacte, s’ha incorporat el ‘Projecte Sketching Científic Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili', per a educació primària i secundària. L’activitat consisteix en un concurs de dibuixos  dels alumnes sobre els diferents temes de recerca biomèdica que se’ls expliquen.

D'altra banda, la ‘Diada esportiva a la carta’ és una iniciativa destinada a secundària amb la finalitat de gaudir d’un matí d’activitat esportiva treballant directament amb el tutor d’Educació Física, per respondre a les necessitats concretes de l’alumnat.

Per últim, com a noevtat, a secundària també es realitza l’’Iniciació al fitness i a les classes dirigides', una activitat formada per una xerrada informativa sobre la normativa d’un gimnàs i un tast de tres classes dirigides. 

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.