Divendres, 25 de Maig de 2018

L’oferta d’ARE suma 110 propostes per al curs 2016-2017

La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística apunta que ‘a l’inici de curs es volen presentar ofertes interessants’

27 d'Octubre de 2016, per Redacció
  • Impulsors de les ARE a Reus

    Cedida

La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística posa a disposició dels centres educatius les 110 propostes que confereixen el catàleg d’Activitats i Recursos Educatius (ARE) del curs 2016-2017, per tal de que es puguin realitzar tallers, visites i activitats pedagògiques per complementar els programes educatius. “És a l’inici de curs quan volem presentar i oferir des del web de l’Ajuntament una oferta especialment interessant per a la comunitat educativa”, ha assenyalat la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà.

Les ARE són un conjunt d’activitats i programes educatius promoguts per diferents àrees i organismes municipals, amb un catàleg que es manté obert durant tot el curs per incorporar iniciatives educatives. Les activitats estan dividides en set eixos temàtics, que són convivència i participació, cultura, història i patrimoni, natura i sostenibilitat ambiental, orientació laboral, salut i prevenció de riscos i esports. Tot i això, les activitats també es poden cercar segons les diverses etapes educatives que són educació infantil, primària, secundària, persones adultes i famílies.

La consulta a les ofertes d’ARE i la formalització d’inscripcions a les activitats es pot realitzar mitjançant el web de la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística.

Darreres incorporacions

El catàleg de les ARE ha acollit noves propostes, com l’espectacle ‘Alícia al país de la música’, destinada a estudiants de primària, que té com a objectiu ensenyar el conservatori i mostrar diferents instruments, gèneres i estils musicals. També vol promoure la participació d’espectadors i fomentar l’escolta de música, l’assistència al teatre, la lectura i la cultura en general.

Una altra de les novetats és ‘Què li passa a la persona quan té Alzheimer’, dirigida a l’educació secundària, que proposa la visualització de diferents fragments de la pel·lícula ‘Siempre Alice’, per reflexionar sobre la malaltia i fomentar l’empatia dels joves i les relacions d’ajuda amb els malalts d’Alzheimer.

‘Les aventures d’en Pere Ganxet: la desaparició de l’estàtua’ és una incorporació destinada a estudiants de primària, que consisteix en difondre l’emblemàtica figura d’en Pere Ganxet mitjançant el dipòsit d’uns panells explicatius que es podran treballar a criteri dels docents.

Amb l’objectiu d’apropar els alumnes a la recerca biomèdica i al seu impacte, s’ha incorporat el ‘Projecte Sketching Científic Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili', per a educació primària i secundària. L’activitat consisteix en un concurs de dibuixos  dels alumnes sobre els diferents temes de recerca biomèdica que se’ls expliquen.

D'altra banda, la ‘Diada esportiva a la carta’ és una iniciativa destinada a secundària amb la finalitat de gaudir d’un matí d’activitat esportiva treballant directament amb el tutor d’Educació Física, per respondre a les necessitats concretes de l’alumnat.

Per últim, com a noevtat, a secundària també es realitza l’’Iniciació al fitness i a les classes dirigides', una activitat formada per una xerrada informativa sobre la normativa d’un gimnàs i un tast de tres classes dirigides. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)