Dilluns, 13 de Maig de 2024

L'exposició 'El sexe a l'època romana' es prorroga fins al 9 de gener

30 d'Octubre de 2015, per Redacció
  • Imatge de l'exposició "El sexe a l'època romana" al Museu de Reus

    Cedida

L'exposició 'El sexe a l'època romana', que es pot visitar al Museu de Reus Salvador Vilaseca, es prorroga fins al 9 de gener de 2016. Aquest mateix divendres, a dos quarts de 7 de la tarda, es porta a terme al Museu la conferència 'El sexe a la societat romana', a càrrec d'Esther Gurri Costa, conservadora del Museu de Badalona i comissària de l'exposició. A més de la d'aquest divendres, també s'ha previst una segona activitat complementària a l'exposició el pròxim dijous, 5 de novembre, a dos quarts de 8 de la tarda, una conferència que anirà a càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo y Bayona, arqueòleg i catedràtic d'Arqueologia Clàssica de la URV, el qual parlarà de 'El negoci del sexe a Pompeia'.

La mostra es pot visitar de dimarts a dissabte, 10 del matí a 2 del migdia i de 5 a 8 de la tarda. Els dilluns, els diumenges i els festius el museu és tancat. Es tracta d’un muntatge que desvetlla els aspectes més íntims de la vida dels romans des de la República fins a l’Imperi del segle iv, a través d’una vuitantena de peces procedents de diverses col·leccions catalanes (inclosa la del Museu de Reus) i dels textos llatins i de les imatges clàssiques més suggeridors.

Cinc àmbits

La mostra, adreçada a un públic adult, es divideix en cinc grans àmbits. El primer, Sexe i matrimoni, és dedicat a les relacions entre homes i dones, a la seva evolució a través del temps i a la posició de corrents filosòfics com l’epicureisme i l’estoïcisme enfront de les relacions sexuals i el matrimoni. El segon, Sexe, seducció i bellesa ens parla de l’atracció física i dels recursos que es podien utilitzar per seduir la persona desitjada. El tercer, Pràctiques sexuals, descriu les diverses formes de gaudir del sexe documentades a la societat romana i la consideració que se’n tenia.

Seguidament, l’exposició es trasllada a Les pràctiques sexuals fora del matrimoni, tot incidint en les múltiples relacions que es podien entaular fora de la parella legalment establerta, ja fos amb persones del mateix gènere, amb persones que cobraven per practicar el sexe o fins i tot amb animals. Finalment, el visitant es trasllada del món dels homes al món dels déus. I és que la Sexualitat divina servia com a pretext per justificar la vida sexual dels humans. Júpiter, Venus, Cupido, Hermafrodit, Príap i Bacus tenien les seves estratègies de seducció, les seves aventures i els seus enganys i desenganys.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges