Divendres, 19 d'Abril de 2024

Un projecte que preveu el risc cardiovascular guanya els premis ReusEmpresa

El segon i tercer premi ha estat per dos propostes de negoci al voltant dels escacs i de l'emmagatzematge segur de dades a la xarxa

05 de Novembre de 2013, per Enrique Canovaca
  • David Kaufmann, Ivan Utgé, Roger Mallol i Núria Amigó

    Enrique Canovaca

Biosfer Teslab està impulsada per l'Enginyer Superior en Informàtica, Roger Mallol, i la Llicenciaca en Física, Núria Amigó, i proposa un test avançat de lipoproteïnes que millora la predicció del risc cardiovascular. Segons ha explicat Mallol, les proves actuals no mesuren amb exactitud quin pot arribar a ser aquest risc, especialment, perquè molts dels pacients tenen un nivell de colesterol "normal", que sol ser el paràmetre més utilitzat per predir-lo.

Per desenvolupar el projecte, Mallol i Amigó han comptat amb la col·laboració, de la URV, el CIBER de diabteis i malalties metabòliques (CIBERDEM) i l'Institut d'Investigacions Sanitàries Pere Virgili (IISPV). Els seus potencials clients són universitats, centres de recerca, farmacèutiques, empreses alimentàries, laboratoris, mútues o dietistes, entre d'altres. Per aquest 2013, està previst que analitzin entre 2.000 i 3.000 mostres.

La segona idea emprenedora premia és Chess Live, a càrrec del jove de 19 anys David Kaufmann. "A través de l'escac vull eliminar qualseovl barrera personal o professional i millorar problemes de concentració o prevenció de l'alzheimer", ha indicat Kaufmann, un estudiant d'ADE a Reus que vol que "tothom s'interessi per aquest joc". Al web, hi ha eines perquè els principiants n'aprenguin i els més experts puguin pràcticar amb d'altres del seu nivell.

Per últim, el tercer projecte guardonat és Stacksync, una solució tecnològica ideada pels informàtics Pedro Garcia, Adrian Moreno, Cristian Cotes i Ivan Utgé, que permet gestionar la informació de les empreses al núvol i amb seguretat. "Volem facilitar que les empreses recuperin el control de les seves dades", ha assegurat Utgé. L'empresa ofereix solucions de privadesa a mida per cadascun dels seus clients.

Els guardons ReusEmpresa tenen una dotació de 3.000 euros per al primer premi, de 2.000 euros per al segon, i de 1.000, per al tercer. A més, les tres empreses podran participar a un programa d'acceleració i tindran una bonificació al lloguer en cas que s'instal·lin als vivers de Redessa 1, Tecnoredessa, Concactiva, Viver de Celleristes de la Conca de Barberà, el Centre de la Ribera de Flix o el CINMS de la Sènia. El descompte és del 50% el primer any, 40% el segon, 30% el tercer, 20% el quart i 10% el cinquè.

Marta Romo, Sergio Cortés i Xavier Verdaguer, a la XI Jornada d'Emprenedoria

Els premis ReusEmpresa s'entregaran a la XI Jornada d'Emprenedoria, que es durà a terme el 21 de novembre i comptarà amb una primera conferència de Marta Romo, sobre el feelking, un mètode empresarial que pretén aprofitar "la raó i el sentiment", segons ha explicat Marc Arza. Seguidament, parlarà Sergio Cortés, sobre les oportunitats de negoci a l'economia digital, i Xavier Verdaguer, centrat en com emprendre amb èxit un projecte a Silicon Valley.

La jornada es tancarà amb una taula rodona sobre l'emprenedoria al territori, amb la participació de ZIPTransfers.com, una empresa online de taxis, Vaporlab, una iniciativa de coworking cultural, i El Nan Casteller, un projecte que ensenya les claus dels castells.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics