El moviment de pares i mares que ha decidit no portar els fills a l'escola aquest curs per les condicions en què s'han reobert els centres en la situació de pandèmia s'ha constituït en l'associació Famílies per a la Revolta Educativa (FRE). L'objectiu és "emprendre una campanya sostinguda en el temps que reverteixi no només els efectes de l'inici de curs en termes de transmissió comunitària de la pandèmia, sinó també per lluitar contra les agressions que ha rebut l'educació pública en els darrers anys".
L'organització reclama al professorat que es planti si cal "creant un sindicat independent que convoqui una vaga indefinida, un cop constatat l'abandonament lamentable dels sindicats". Alerten que emprendran accions legals si és necessari. L'organització ha afirmat que l'inici de curs ha estat "un desastre anunciat" i ha afegit que hi ha una situació de "descontrol". "Ens plantem i ens organitzem per exigir responsabilitats legals per aquesta temeritat", ha afirmat, al temps que acusa l'administració de tenir una actitud "miserable".
La FRE ha elaborat un decàleg en què reclama que no es canviïn més els protocols i les mesures de seguretat dels centres i alerta que denunciaran "pública, administrativament i si s'escau penalment" la retirada de mesures de seguretat. Asseguren que hi ha "risc de trencadissa" dels grups estables arreu i demanen que es replantegin serveis com els d'acollida, menjador, transport i extraescolars.
En tercer lloc critiquen la desinformació, "opacitat" i desorganització com a font de risc i asseguren que denunciaran legalment si fa falta "les coaccions, els canvis de criteris constants, la desinformació i l'ocultació d'informació sobre casos positius". Fan una crida a mobilitzar el conjunt de les comunitats educatives, insten Salut a no canviar el protocol d'actuació i critiquen la reducció del període de quarantena. A més, reclamen el tancament "immediat" de centres on hi ha més d'un grup confinat. Pel que fa als treballadors, exigeixen a la inspecció de treball que actuï davant la "inexistència" de mesures de seguretat i la "insuficiència" d'EPI.
Per últim, reclamen garanties d'igualtat en l'educació no presencial i que es doni accés als continguts a aquelles famílies amb un membre de risc o que no volen assumir un risc per a la seva família. "Demanem a les famílies que es revoltin per motius de salut pública, els seus fills acabaran pagant la incompetència dels polítics", afirmen.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics