Dilluns, 16 de Setembre de 2024

Costums de Pasqua en el món

01 d'Abril de 2024, per Eva Remolina/ AMIC
  • Una figura de xocolata d'un conill per acompanyar la Mona de Pasqua

    istock.com

Existeixen molts costums i tradicions durant la Setmana Santa o Pasqua repartides per tot el món. Les més conegudes són d'origen cristià, com les processons i altres no tant com la de la decoració dels ous de Pasqua. No obstant això, n'hi ha moltes altres que són certament curioses i de les quals us en descobrim algunes.

Al Regne Unit se celebren carreres de coques. L'objectiu és córrer mentre vas llançant la teva coca a l'aire. Aquest concurs es fa des de 1445 i el guanyador és aquell qui arriba sense que li caigui la seva en el menor temps possible. A Grècia, concretament a la ciutat de Corfú, existeix la tradició de trencar objectes de ceràmica llençant-los per la finestra.

A Polònia, el dilluns de Pasqua se celebra el Gmingus-dyngus, una festa en la qual els joves formats en grups es mullen els uns als altres ajudant-se de galledes d'aigua, pistoles d'aigua o fins i tot mànegues. En aquest país també tenen un altre costum curiós, la de construir un gronxador amb el qual espantaran als mosquits a l'estiu. 

A Haux (França) es cuina una truita enorme amb més de 10.000 ous, que després és repartida entre els locals de la ciutat. La Casa Blanca també participa de la Pasqua, obrint des de 1878 els seus jardins, per organitzar un concurs infantil denominat 'Egg Rolling' i en el qual es tracta de fer rodar un ou pels jardins.

A Noruega, es passen la Pasqua llegint novel·la negra, i fins i tot molts autors treuen nou llibre per a aquestes dates. A aquest costum el denominen 'Paaskekrimmen'. La República Txeca i Eslovàquia comparteixen la tradició de colpejar les dones amb branquetes de salze, ja que creuen que aquest arbre és símbol de la fertilitat.

A Hongria, els homes demanen un petó a les dones ruixant-les aigua o colònia sobre els seus caps. Al Brasil construeixen ninots de palla que simbolitzen Judes Iscariot per després apallissar-ho fins a trencar-lo. I a Austràlia, des dels anys 70 aproximadament, substitueixen la famosa figura del Conill de Pasqua (a Austràlia el conill no gaudeix de bona reputació pel fet que destrossa les collites) pel 'Bilby' de Pasqua, un marsupial autòcton en perill d'extinció que estaria a camí entre un conill i una rata.

Aquestes són només algunes de les quals ens han semblat més curioses, però n'hi ha moltes més. Uns quants exemples, en definitiva, de la diversitat cultural del món que ens envolta.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges