El Consorci Cultural Goya-Fuendetodos de la Diputació de Saragossa se suma a l'Any Fortuny amb una singular comparativa de gravats entre Francisco Goya i el pintor reusenc Marià Fortuny. L'exposició es podrà veure a la població natal del Goya fins al mes de juny, amb motiu del 150 aniversari de la mort de Marià Fortuny a Roma el 1874.
La comparativa que exposa el Museu del Gravat de Goya a Fuendetodos té com a protagonistes 'El Diplomático' de Fortuny que pertany a una col·lecció particular, i el gravat ' Esto sí que es leer', de 1799, de la sèrie 'Los Caprichos' de Goya. Els dos gravats estan fets amb la tècnica de l'aiguafort.
Tot i estar dedicat a Goya, el Museu de Fuendetodos ja va fer una retrospectiva de 29 gravats a l'aiguafort de Fortuny fa poc més de cinc anys. La producció de gravats de Fortuny no va ser gaire àmplia, però, tot i això, es pot considerar un dels més il·lustres representants de la tècnica de l'aiguafort, modalitat en què va assolir uns resultats formals i estètics molt brillants.
La influència de Goya en l'obra de Fortuny ha fet que aquesta no sigui la primera vegada en què es faci una comparativa entre els dos grans pintors. El 2017, el Museu de Reus ja va organitzar una exposició on vàrem poder veure 80 estampes de Goya de 1799 i 30 estampes de Fortuny fetes entre 1860 i 1870. De fet, Fortuny és considerat un dels millors gravadors del segle XIX.
L'exposició es podrà visitar en aquesta població aragonesa, a menys de tres hores de Reus, fins al mes de juny entre dimarts i diumenge. El museu de Fuendetodos ha intensificat la seva activitat de cara al bicentenari de la mort de Goya que es commemora el 2028.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics