La festa del romesco a Cambrils se celebra enguany amb una prèvia, el divendres 16 de maig davant de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, les Jornades gastronòmiques del Romesco, amb menús i plats especials del 23 de maig al 8 de juny, i la Romesco Food & Drink, que es durà a terme al parc del Pescador del 6 al 8 de juny.
La prèvia
La festa del romesco arrencarà el 16 de maig amb la "prèvia del romesco". Es tracta d'una petita fira gastronòmica organitzada per l'Escola d'Hoteleria i Turisme, que se celebrarà de 10 del matí a 12 del migdia al passeig marítim de Cambrils. El públic podrà comprar un tiquet que inclou tres degustacions i una beguda per 4 euros, i gaudir de creacions del romesco en diferents formats elaborades per joves talents.
Les jornades
Del 23 de maig al 8 de juny l'AEH Cambrils, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils i el suport de Makro, Coca-cola i Tarraco Sea Food organitza una nova edició de les clàssiques jornades del Romesco, amb 31 restaurants participants que prepararan menús i degustacions.
Els restaurants que oferiran menú son: El Pòsit, Maset, Restaurant Bec D'or, El Far, Restaurant Sotacel, Restaurant El Pescador, El Park Del Pescador, Macarrilla Restaurant, Restaurant El Capi, Restaurant Les Fonts, L'Original Experiències Gastronòmiques, Restaurante Dallitaliano, Restaurant La Confraria, Can Tabares Restaurant, Restaurant Montserrat, Bresca Restaurant, Rincón De Diego, Cal Tendre.
Els restaurants que oferiran degustació son: La Selva Street Food, Duomo Restaurant, La Finestreta, Gastrobar Ancar, Restaurant Botella, Restaurant Miramar, Barra Y Mantel, Casa Del Mar, Les Barques, Taberna Lekeitio, Can Tabares Gastrobar, Gallau Cafè i M 10.
La Romesco Food & Drink
La mostra de Romesco Food & Drink al parc del Pescador és una proposta que per segon any consecutiu, vol posar en valor la tradició gastronòmica marinera de la població i apropar-la al públic de proximitat a través de diverses activitats.
Durant tres dies, del 6 al 8 de juny, quinze restaurants cambrilencs oferiran degustacions del tradicional plat de romesco i d'altres platillos i tapes variades on la salsa romesco serà la protagonista. Els visitants a la mostra també podran gaudir de demostracions de cuina tradicional, música en directe i d'una masterclass dirigida a infants amb la col·laboració dels pescadors de la Confraria de Cambrils; entre molts altres actes amb accés gratuït.
La nova edició de la festa gastronòmica s'ha presentat aquest matí al Parc del Pescador amb la participació de l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el president de l'Associació d'Empreses d'Hostaleria de Cambrils, Xavi Martí; la regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Patricia de Miguel; el professor de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils Marc Lozano; i els representants dels dos patrocinadors de les jornades: Fernando Palacio de Makro i Artur Budesca de Tarraco Sea Food.
L'alcalde de Cambrils ha posat en valor l'essència de la gastronomia cambrilenca, basada en els productes de proximitat, la tradició marinera i la història de la restauració. En la mateixa línia, el president de l'AEHT de Cambrils ha destacat els orígens del romesco com a plat característic dels pescadors, combinats amb un entorn i clima espectaculars. Per la seva part, la regidora de Turisme ha parlat de la capitalitat gastronòmica de Cambrils, de la qualitat de les propostes i del paper fonamental de l'Escola d'Hoteleria.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics