Dijous, 22 d'Abril de 2021

La revista 'Science of the total environment' es fa ressò del mètode de Repsol per avaluar la qualitat de l'aire

La metodologia utilitzada obté el reconeixement de la comunitat científica internacional només un any després d’haver-se posat en marxa al Camp de Tarragona

27 de Febrer de 2019, per Redacció
  • Portada de la revista

    Cedida

La prestigiosa publicació científica 'Science of the Total Environment' ha publicat l’article acadèmic 'Mostreig passiu de compostos orgànics volàtils en atmosferes industrials: determinacions i aplicació de la taxa d'absorció', que descriu el mètode innovador utilitzat per Repsol a l’hora d’avaluar la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona. La nova metodologia d’avaluació dels components volàtils de l’aire utilitzada per Repsol obté d’aquesta manera el primer reconeixement de la comunitat científica internacional només un any després d’haver-se posat en marxa.

L’article, signat per Laura Venecillos, Enedina Espallargas, Román Allo, Rosa Maria Marcè i Francesc Borrull, catedràtic de Química Analítica de la Universitat Rovira i Virgili i professor adscrit a EURECAT-CTQ, que ha dirigit el treball, descriu la implementació d’aquest mètode innovador, basat en mostres passives per a la monitorització de compostos orgànics volàtils (COV) en ambients industrials. Segons l’estudi científic el mètode proporciona “dades úniques per a la qualitat de l'aire industrial i proporciona informació sobre quins VOC estan presents” i en quines concentracions es troben.

Repsol va impulsar aquest nou mètode d’avaluació de la qualitat de l’aire amb l’objectiu de tenir monitoritzades totes les emissions de components orgànics volàtils. En total, l’estudi recull dades sobre 53 COV. De fet, l’estudi impulsat per la companyia, aprofundeix en el coneixement de nivells de COV que ni tan sols estan subjectes a normativa i, per tant, no han estat objecte fins ara d’estudis tan intensius.

La tècnica basada en el mostreig passiu ha obtingut molt bons resultats, permetent avaluar l’aire tan els perímetres de les plantes de Repsol, com les poblacions de Constantí, El Morell i la Pobla de Mafumet, a més de prendre mostres també de Prades i Barcelona.

L’estudi i millora de la qualitat de l’aire és l’objectiu principal de l’informe-observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona impulsat per Repsol en el darrer any. La voluntat de la companyia és liderar des del punt de vista científic i acadèmic el coneixement de tots els components orgànics volàtils i poder planificar d’aquesta manera totes les accions de millora de control de les emissions, malgrat estiguin per sota del límits establerts per les administracions.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics