Dimarts, 15 d'Octubre de 2024

Les noves propostes culinàries del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant

Els dos menús pretenen posar en valor la gastronomia del territori,

12 d'Octubre de 2024, per Jordi Garcia Arnau
  • Rafel Muria

     

Rafel Muria, reconegut amb una Estrella Michelin, ha presentat dues noves propostes gastronòmiques al restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant: 'La nostra essència' i 'Els nostres pensaments'. Amb aquests menús, Muria busca posar la gastronomia del Priorat a l'altura de la seva reconeguda tradició vinícola.

El restaurant Quatre Molins va obrir portes l'abril de 2018. Es tracta d'un espai petit amb cuina oberta a la sala que va obtenir el seu primer èxit a guanyar el concurs de 'Joc de Cartes' de TV3 al millor restaurant entre Vinyes del Priorat. El 2023 va obtenir per primera vegada l'estrella Michelin que han conservat enguany. També és guardonat amb un sol de Repsol del 2023.

La nova proposta d''Els Nostres Pensaments', amb preu de 120 euros, és la més ambiciosa i arriscada del jove xef, en la qual aplega les formacions i les inspiracions acumulades dels seus mestres Michel Gras, Joël Robuchon i Fran López de Villa Retiro.

Amb tretze capítols, aquest menú es planteja com un viatge sensorial que explora i s'inspira en el territori del Priorat, el Delta de l'Ebre i la Mediterrània, tot utilitzant productes com la nata d'ovella, l'ostra, el wasabi i el llom de vaca madurat durant noranta dies. Però, el toc diferencial de la cuina de Rafel Muria és l'apicultura, fet que s'evidencia al capítol final d'aquest viatge gastronòmic amb unes postres elaborades amb gelea, pròpolis, pol·len i mel.

Muria ha volgut destacar els productes locals del Priorat i reivindicar la riquesa d'aquest territori singular creant un aperitiu amb rillet de cabirol, mares de vi ranci i mores salvatges de Siurana o reinventant plats icònics com la truita amb suc, un dels plats que més ha agradat i més ha sorprès.

La connexió amb el Delta de l'Ebre a través del menú vol reivindicar la bellesa d'aquest territori i conscienciar sobre els greus problemes que l'afecten, tot seleccionant el millor producte.

La proposta culinària del Quatre Molins també es preocupa per la salut i benestar del comensal. Per això, elimina els sucres i redueix els greixos, i alhora, incorpora superaliments peculiars com la gelea real. Muria també recupera la sajolida, una planta aromàtica molt mediterrània, gràcies al treball de col·laboració amb el jardí botànic d'Ecoherbes de l'Ampolla.

En el menú 'La nostra essència' es fa un homenatge als plats icònics del restaurant Quatre Molins. Una proposta més curta i assequible al preu de 85 euros que ha estat concebuda per oferir als comensals una visió nostàlgica de l'evolució del restaurant amb una selecció dels millors plats que s'han cuinat a la casa.

Amb aquests dos nous menús, Rafel Muria també ha posat de manifest el moment de consolidació i creixement que viu el seu projecte, així com la voluntat de potenciar i expandir la gastronomia del Priorat. És per aquest motiu que des de fa poc temps també s'han fet càrrec del restaurant Brichs de Falset i de la Siuranella de Siurana. Assequibles, però que també duen el segell de qualitat de Rafel Muria.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges