Dimecres, 24 de Febrer de 2021

La Diputació de Tarragona modifica el calendari de pagament de tributs a través de BASE per la crisi del covid-19

18 de Març de 2020, per Redacció
  • Imatge de la l'exterior de la seu de la Diputació

    Reusdigital.cat

La Diputació de Tarragona ha resolt, mitjançant un decret signat aquest dimecres, suspendre els períodes d'ingrés inclosos al 'Calendari fiscal i anunci de cobrament any 2020' pel que fa als ingressos de dret públic de venciment periòdic i notificació col·lectiva dels municipis que tenen delegada la recaptació a través de l'organisme autònom BASE (www.base.cat). Aquesta mesura excepcional s'aplica en el marc de l'estat d'alarma causat pel covid-19, i pretén evitar danys i perjudicis de difícil reparació als ciutadans que, a causa d'aquesta crisi sanitària sense precedents, difícilment podran efectuar pagaments amb normalitat.

El decret de la Diputació de Tarragona s'ha dictat després que, aquest dimecres, s'ha publicat al Boletín Oficial del Estado el Reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del covid-19, que dedica l'article 33 a la suspensió de terminis en l'àmbit tributària. No obstant, aquest precepte no adopta cap mesura específica en relació amb els ingressos de notificació col·lectiva i venciment periòdic regulat a l'article 62.3 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària, ni a la suspensió de la pràctica de les liquidacions tributàries per part de l'Administració.

Així doncs, la Diputació considera "necessari" adoptar aquestes mesures en l'àmbit de la gestió dels ingressos, les quals contribuiran a "alleugerir" la càrrega econòmica de la ciutadania. S'estableix que per aquests ingressos no començaran, ni s'acabaran en el cas de què s'haguessin iniciat, els terminis de pagament previstos en els respectiu anunci de cobrament, i resta ajornat aquest inici, o acabament, fins que s'alcin les mesures relacionades amb l'estat d'alarma. Finalment, també resol suspendre l'emissió de liquidacions a practicar per l'Administració en les mateixes condicions establertes per als ingressos de venciment periòdic i notificació col·lectiva.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat que "la institució està impulsant un seguit de mesures extraordinàries que contribueixen a que la ciutadania i el món local puguin fer front a la situació actual". En aquest sentit, el president de l'organisme autònom BASE-Gestió d'Ingressos, Eduard Rovira, ha assenyalat que "aquesta mesura en concret respon a la voluntat, tant de la Diputació de Tarragona com de tots els ens locals que deleguen la recaptació de taxes i impostos municipals, d'ajudar a la ciutadania alleugerint les seves obligacions tributàries en aquests moments difícils".

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics